BalkansPress

Dobro došli!

Gostovanje gradonačelnika Zaječara Boška Ničića u jutarnjem programu „Happy“ televizije izazvalo je burne reakcije, nakon objavljivanja samo dela gostovanja u kome gradonačelnik govori o stanju (ne)zaposlenosti u gradu na Timoku.

Na pitanje novinarke Irine Vukotić kako čelnici grada rade na tome da mladi iz Zaječara ostanu u svom gradu, gradonačelnik je uz konstataciju da je to jako teško pitanje odgovorio sledeće:

“U Zaječaru ali i čitavoj Srbiji stvara se tako loša, politička atmosfera da ispada da je bolje otići u Slovačku da se tamo radi za 500 evra, i da se od tih para potroši 200, 300 evra na hranu i stan i da pritom spavate sa njih 20-ak u sobi, kao u vojsci i onda ti maltene ne ništa ne ostane… ali eto kao primam 500, a neću da ostanem da radim za 300 evra kući, gde mi mama ujutru isprži jaja za doručak ili to što ima. Ta atmosfera za Srbiju je katastrofa, ta negativna energija koju šire će nas pojesti, a ne to što mi nemamo.

Ja mislim da mi ipak idemo u dobrom pravcu!

 

Ja sam čovek koji nema dlake na jeziku i mislim da nije to toliko loše koliko smo mi napravili sami sebi svaki dan. Naravno ne živi se super, ali tamo gde se živi super tamo se i radi…ja sam imao prilike to da vidim.

Tamo se ne izlazi ni ponedeljkom, ni utorkom ni sredom i četvrtkom, veća samo petkom i subotom jer se u nedelju ide u 9 u krevet, jer sutra vas čeka novi radni dan na poslu.

A onda kada vam gazda kaže da dođete odmorni na posao, da radite 8 sati dnevno, onda ispada da se neko ne bori za vas, da vam stavljaju pampers pelene i slično, dakle počinje ta priča. Stvorili smo od ove države kao da mi sami sebe mrzimo i stvaramo atmosferu takvu.

Ti mladi ljudi će uskoro u Zaječaru, evo ja garantujem imati priliku da počnu da rade. I ja bih voleo da tih hiljadu prvih koliko treba da uposlimo da nađemo prvo, ko hoće da ustaje ujutru u pola 6, 6 da bi bili na poslu u 7″, objasnio je gradonačelnik.

Pogledajte šta je još rekao Boško Ničić:

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top