Milomir Marić je uvredama koje je uputio profesoru Danijelu Sinaniju u emisiji "Dobro jutro Srbijo" uspeo da se izbori za mesto u poznatim humorističnim, parodičnim emisijama Zorana Kesića.

Podsetimo, prošle nedelje Marić je na televiziji s nacionalnom frekvencijom (Happy TV) rekao kako Sinani predaje albanski jezik, te kako je je profesor "roke mandoljine".

PROČITAJTE: TERAO JE SEVERINU SA BINE, PODRŽAO ŠEŠELJA U ZATVORU, PROVOCIRAO HRVATE TETOVAŽAMA... Skandali su mu uništili karijeru, ali ON SE IPAK VRATIO posle 7 godina!

Da bruka bude još veća, na kraju je praveći paralelu s Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude "moralni sudija", jer bi na Kosovu "Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali". 

Milomir Marić je na sebi svojstven način, koji je Kesić nastojao verodostojno da predstavi u svojoj emisiji, nagovestio i kako gore pomenuti profesor ima sumnjivo prezime. 

 

Nakon što je u Kesićevoj emisiji pušten kratak  video u kome Marić iznosi uvrede na račun Sinanija, Kesić započinje rekonstrukciju i tumačenje njegovog postupka. 

- Marić ovde prevodi na jezik Parova i Mace Diskrecije nešto što oni ne bi mogli da razumeju. Konkretno profesor Sinani u svom realnom životu predaje Narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz antorpologije religije... Bla, bla, bla... Pa, izgubili ste me već kod profesor - započeo je Kesić ironično. 

Onda je pokušao da se našali na svoj poznati sarkastičan način govoreći, da sve ono što je ispričao o Danijelu Sinaniju ukoliko bude ukucano u "Marić translejt" biva prevedeno kao "roke mandoljine" (verovatno aludirajući na to što pomenute reči verovatno nemaju nikakvo značenje), na šta je usledio gromoglasan smeh. 

- Kada ukucate to u Marić translejt dobijete "roke mandoljine". Zabavnije je? Inače državljanstvo profesora Sinanija je srpsko i nikada se drugačije nije izjašnjavao - rekao je Zoran Kesić, a onda izimitirao Marićev način govora, klimanje glave i pogled, dodajući ironično kako je Sinani Albanac zbog prezimena (namigujući, opet pokušavajući da dočara na koji je način to i Millomir Marić uradio).

Ko je Marić, a ko Sinani, pitanje je koje je Kesić postavio, a koje je obeležilo celu emisiju. Ono što je nakon toga izgovorio na Marićev račun, sigurno zadugo neće da se zaboravi. Kako gledatelji, tako i sam Milomir Marić, ukoliko je uopšte gledao emisiju. 

 

- Profesor Sinani je zaslužan što su na UNESCO-vu listu upisana tri kulturna elementa poreklom iz Srbije. Pod jedan - porodična slava, pod dva - tradicionalna igra kolo, pod tri pevanje uz gusle. Dakle, to je profesor Sinani. A šta je kolega Marić? - teatralan je Zoran Kesić. 

Nakon toga je usledio odgovor koji je "oduvao" njegovog kolegu novinara.

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top