Mi koji smo zarobljeni iza žica u našim enklavama, koji već 20 godina živimo u zatvoru, svoju slobodu smo nalazili i nalazimo i dalje jedino u našim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji.

Doživeli smo da nam ruše crkve, da slamaju krstove, da nam pale ikone, okružuju naše crkve bodljikavom žicom… ali čak i najsuroviji neprijatelji našeg naroda nisu pokušali da sruše našu crkvu iznutra, i da joj poriču trajanje.

PROČITAJTE: MUSLIMANI USTALI PROTIV novog zakona u Crnoj Gori i stali na stranu Srba

Ovakav napad na naše svetinje ansambl Kosovski božuri, doživeo je kao najbolniji do sad. U duši bolnije nego i samo bombardovanje 1999 godine i 17 mart 2004, jer mnogi od nas iz Metohije smo crnogorskog porekla.

Poručujemo "moćnicima" Crne Gore da mi na Kosovu i Metohiji po svojim selima najbolje znamo kako su prolazili oni koji su se drznuli da udaraju na Crkvu.

 

Nažalost znamo i za sudbine njihovih porodica.

Zato molimo naše rođake, naš rod, one koji vladaju Crnom Gorom da se sete u ovim najtežim trenutcima zaveta svih velikih ljudi i vladara Crne Gore – svetog Petra Cetinjskog, Vasilija Ostroškog, P. P. Njegoša, Marka Miljanova, Janka Vukotića i himne Onamo, namo koju je napisao poslednji kralj Crne Gore.

Molimo se za hramove, ali pre svega za vas Predsedniče Crne Gore i čitavu Vašu vladu. Molimo se Presvetoj Bogorodici Krasnici Pećkoj, svetom Stefanu Dečanskom, Joanikiju Devičkom, svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima da spasete sebe u poslednjem momentu, a time čitavu našu voljenu Crnu Goru.

Pogledi svih nas sa Kosmeta upereni su sada u Vas sa jednom jedinom željom, da najzad otvorite oči. Ako ne želite da se molite pravoslavnom molitvom pročitajte engleskog pisca Oskara Vajlda i njegovu proročku knjigu "Slika Dorijana Greja". Sve do samog kraja imao je šanse da se pokaje. On je to želeo, ali nije smogao snage…

A mi, mi Vam šaljemo naše molitve iz Orahovca, Velike Hoče, Kosovske Mitrovice, Starog Grackog, Prizrena, Štrpca, Vrbovca, Prištine, Gračanice, Goraždevca, Kmetovca da smognete tu snagu…

Milica i Mirjana, Leposava, Maja, Dragana, Jelena, Jovan, Miloš, Ivana, Milica, Jelena i Milan. Uz nas su kao i uvek naši umetnički rukovodioci koji nas vode već 15 godina Ivana Žigon i Gavrilo Kujundžić.

(BalkansPress / Izvor: Srbija Danas)

Scroll to top