BalkansPress

Dobro došli!

Infektolog Goran Stevanović upozorio je građane da je sve veći broj pacijenata između 30 i 50 godina sa ozbiljnom kliničkom slikom i ozbiljnim pneumonijama. On je apelovao na građane da se jave kovid ambulantama čim se pojave simptomi i redovno javljaju ukoliko im se stanje pogorša, kako bi na vreme bili upućeni na dalje lečenje.

PROČITAJTE: ODLAZI, ODLAZI! Demonstranti oterali Vuka Jeremića sa stepeništa skupštine i udarili ga u glavu (VIDEO)

Stevanović je objasnio da neki kovid pacijenti od početka imaju simptome, dok drugi imaju usporen tok bolesti koji traje nekoliko dana, a potom se pogoršava.

- Apelujem na one koji se odmah jave kovid ambulantama i dobiju simptomatsku terapiju i uputstvo da se jave u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja, da to i urade, pa makar se i svaki drugi dan javljali. Tok bolesti je kod nekih bolesnika nepredvidiv i neophodno je javljanje - istakao je Stevanović.

 

On je poručio građanima da vode računa o svom zdravstvenom stanju, i da ukoliko ne mogu da smanje temperaturu dva ili tri dana za redom, ako osete tegobe sa disanjem ili jaku malaksalost, da se odmah jave kako bi se uradili dodatni pregledi i da bi bili upućeni na dalje lečenje.

- Sada su kliničke slike takve da zahtevaju dugotrajniju terapiju i to su razlozi zašto su nam potrebni dodatni bolnički kapaciteti. Trudimo se da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata ne ostane bez mesta u bolnici. Sigurno ćemo to uspeti u naredna dva tri dana, a u narednom periodu zavisi od svih nas i poštovanja svih mera - naglasio je direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

 Foto: Tanjug

*Foto: Tanjug

PROČITAJTE: SVI PRIZORI HAOSA OD NOĆAS Dramatične slike sukoba na ulicama Beograda (FOTO)

- U ovom talasu sada viđamo kliničke slike koje zahtevaju dugotrajniju terapiju, to su ozbiljni bolesnici koji zahtevaju dve i tri nedelje lečenja, to je razlog zašto su na m neophodni dopunski bolnički kapaciteti - rekao je dr Stevanović.

Građane je pozvao da kontakte svedu na najmanju moguću meru, i da odlože sva nepotrebna putovanja i proslave.

Scroll to top