Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić javno je na svom Tviter profilu pohvalio lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića zbog njegovih reči o potrebi da se Crnoj Gori uspostavi sistem.

Iguman Sava Janjić je na Tviteru podelio video intervju u kome Dritan Abazović, koga mediji nazivaju “Albanski četnik“, ističe potrebu da se u Crnoj Gori uspostavi zdrav sistem te da onda neće biti važno ko je na vlasti.

- Potpuno jasno. Važno je uspostaviti vladavinu prava, punu odgovornost (accountability) političkih predstavnika, utvrditi nezavisne medije i sudstvo, versku slobodu. Tada personalna rešenja neće biti problem i neće se smenjivati “režimi” nego će vlast imati pravni kontinuitet - napisao je Sava Janjić uz postavljen video.

 

Šta je tačno rekao Dritan Abazović pogledajte u videu:

Potpuno jasno. Važno je uspostaviti vladavinu prava, punu odgovornost (accountability) političkih predstavnika, utvrditi nezavisne medije i sudstvo, versku slobodu. Tada personalna rešenja neće biti problem i neće se smenjivati “režimi” nego će vlast imati pravni kontinuitet.

Scroll to top