BalkansPress

Dobro došli!

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izjavio da u odnosima Moskve i Beograda nije bilo i nema mesta zavisnosti i nejednakosti.

Prema njegovim rečima, saradnja u oblasti energenata je „obostrano korisna“.

– Pokušavajući da nanese štetu Rusiji, Zapad pokazuje ravnodušnost prema zemljama kao što je Srbija, sve više se izoluje od ostalog sveta, podriva svoj kredibilitet, približavajući se kraju svoje globalne dominacije – napisao je Harčenko u autorskom tekstu za Politiku.

PROČITAJTE: Rusija pobeđuje u ekonomskom ratu!

 

Reagujući na tekst koji su potpisali ambasadori Velike Britanije, Kanade, Norveške i Poljske poručio im je da bi pre nego što pričaju o ukrajinskoj krizi, trebalo da se pozabave kršenjem međunarodnog prava od strane sopstvenih država.

On je napisao da istinito stanje u Ukrajini ne zanima ambasadore. „Najvažnije je ocrniti Rusiju i veličati zločinački kijevski režim“, napisao da Harčenko.

PROČITAJTE: LAVROV: Zapad predvođen Amerikom uništava sve što je povezano sa Rusijom, Slovenima i pravoslavljem

Dodao je da su u tom tekstu ambasadori namerno zaboravili državni udar u Kijevu 2014. godine, da ignorišu brojne dokaze o zločinima oružanih snaga Ukrajine, marginalizovali su temu vojnih laboratorija, a Rusiju optužili za stvaranje problema sa hranom.

– Autorima kao i zapadu u celini Ukrajina je potrebna samo kao jedan od alata konfrontacije sa Rusijom – rekao je ambasador Harčenko i izrazio nadu da će Srbija i „ostali sloboduljubivi narodi“ nastaviti zajednički put sa Rusijom u politici „zasnovanoj na međunarodnom pravu“.

Scroll to top