Autor koji je uspešno predvideo ostavku pape Benedikta XVI sada ukazuje na to da papa Franja veruje u drevno proročanstvo koje predviđa raspad rimokatoličke crkve.

Papa je pokrenuo međunarodnu pomamu kada je nedavno rekao „Imam osećaj da će moj pontifikat biti kratak… Imam neki osećaj da me je Gospod odabrao samo za kratku službu“.

Autor bestselera, Tom Horn, rekao je da izjave ukazuju na to da papa Franja smatra sebe delom proročanstva.

Horn navodi: „Komentari pape Franje o mogućem atentatu ili povlačenju i tome kako njegova služba neće dugo trajati navode na zaključak da on veruje u to da je on poslednji papa (papa br. 112 u „Proročanstvu papa“), koji će dovesti do uništenja Rima“.

„Proročanstvo papa“ Svetog Malahija govori o njegovoj viziji o sledećih 112 papa, počevši od pape Selestina II, koji je umro 1144. godine.

Malahije je dao opis svakog pape, okončavši sa „poslednjim papom“, „Petrom Rimljaninom“, čija će vladavina dovesti do uništenja Rima.

Ovo nije jedino katoličko proročanstvo koje govori o kraju rimokatoličke crkve.

Kako Horn napominje: „Čak i Sveti Franja od Asisija, imenjak trenutnog pape i jedan od najpoštovanijih religijskih ličnosti u istoriji, rekao je pred svoju smrt: „U vreme konačnog suda, čovek koji neće biti kanonski izabran postaće papa i svojim lukavim naporima će povesti mnoge u greh i smrt…tih dana, Isus Hrist neće poslati pravog pastora, već uništitelja““.

 

 

Horn veruje da i Franja smatra da je njegova sudbina da bude jedan od „tajni Fatime“.

„Konačna tajna Fatime je preneta na troje portugalske dece, Lusiju dos Santos, Hasintu Marko i Fransiska Marta, kada im se prividela devica Marija (dama Fatima) 1917. godine“.

Kako Horn navodi: „Postoji velika kontroverza o tome da li je Vatikan ikada u potpunosti oslobodio treću tajnu, ali deo tajne opisuje grad za koji mnogi veruju da je Vatikan. Grad je napadnut i mnogi sveštenici, uključujući papu, ubijeni su od strane boraca koji bi lako mogli da budu članovi ISIS-a“.

Deo proročanstva kaže:

„… pre nego što je stigao, Sveti Otac je prošao kroz veliki grad u ruševinama, drhteći i pateći, moleći se za duše leševa na koje je nailazio na svojim kolenima… ubila ga je grupa vojnika koja je ispalila metke na njega i našao se i on među poginulim biskupima, sveštenicima, religioznim muškarcima i ženama i različitim ljudima koji su nekada bili na različitim položajima“.

Pope Francis Visits Molise

ISIS se zakleo da će „osvojiti Rim“ do 2020. godine i pozvao je na savez sa radikalnom levicom kako bi ispunio svoje ciljeve. ISIS je takođe uključio katoličke države kao što je Španija u viziju novog Kalifata.

Papa Franja je izgleda svestan opasnosti koju predstavlja ova teroristička grupa. On je nedavno govorio na fatalan način o opasnosti od atentata. Papa je naveo da je njegov život u „božijim rukama“ i našalio se „Rekao sam Gospodu: „Staraj se o meni. Ako je tvoja volja da umrem ili da mi se nešto desi, imam samo jednu želju: da ne bude bolno““.

Takva neozbiljnost, navodi Horn, krije u sebi pitanja o pravoj prirodi Franjinog papstva i načina na koji je došao do svog položaja.

Horn objašnjava da su italijanske novine Il Fatto Quotidiano tvrdile da su 2012. otkrile plan za ubistvo pape Benedikta XVI zbog okršaja unutar vlasti. Horn postavlja pitanje: „Zašto se Benedikt zvanično „povukao“ 2012. godine, iako je to učinio javno tek 2013. godine?“.

Papa Franja se trudi da na najbolji način ubedi svet u stabilnost papstva. Uprkos njegovoj reputaciji inovatora, papa je izrazio protivljenje povodom ograničenja godina za buduće pape.

 

 

Bestseler pisac New York Times-a, Džerom Korzi, takođe preispituje nestabilnost u Vatikanu. On je naveo da su ga komentari papa Franje iznenadili.

„Nakon ostavke pape Benedikta, počeo je da se razvija novi model papstva“.

„Da li će u budućnosti pape imati mandate poput predsednika?“, upitao je Korzi. „Da li je papa Franja poslednji papa koji je izabran doživotno? Da li će se Franja povući kao i Benedikt? Očigledno je započela nova era u kojoj papstvo prolazi kroz reforme“.

Međutim, Horn je rekao da su u pitanju događaji od mnogo većeg značaja, a ne samo proste organizacione promene.

„Franja je postavio Pjetra Parolina kao svog sekretara države, Italijana (Rimljana), čije je ime Petar“, rekao je Horn. „Ukoliko bi neko napao Vatikan, a Franja i njegova administracija bili ubijeni ili smaknuti s vlasti, na tron bi dospeo čovek poznat kao „Petar Rimljanin“, poslednji u nizu u Proročanstvu papa“.

(Izvor: Webtribune.rs)

Scroll to top