BalkansPress

Dobro došli!

BEOGRAD – Svoj na svome.

Zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da je jedinstvo muslimana u Srbiji želja te verske zajednice, pod uslovom da to bude u Srbiji i u okviru Rijaseta te verske zajednice u Beogradu.

– Neko želi da nas koji živimo u Srbiji stavi pod strukture drugih rijaseta u drugim zemljama. To nije islamski i božanski zakon. Mi živimo u Srbiji, mi govorimo srpskim jezikom – istakao je muftija u intervjuu Tanjugu.

– Naša je namera da svi muslimani u Srbiji imaju svoju upravu i, uz dužno poštovanje, bez mešanja onih koji nam dolaze iz Ankare ili Sarajeva – naveo je Jusufspahić, inače rođeni Beograđanin, Dorćolac, koji za sebe kaže da je srpski patriota koji pripada Alahu.

Protivi se odlasku državljana Srbije u rat u Siriju, jer jetu reč o sukobu onih koji žele da dominiraju na polju finansija, ekonomije i nafte.

On je rekao da je bio prijatelj s pokojnim srpskim predsednikom Slobodanom Miloševićem, zatim liderom radikala Vojislavom Šešeljom, predsednikom Tomislavom Nikolićem, i njegovim prethodnikom Borisom Tadićem.

 

Scroll to top