Ratni komandant specijalne policije u Splitu Jozo Režić smatra da je Marko Perković Tompson „zlo hrvatskog naroda” i poručio da proslavu „Oluje” treba praviti tako da ona ne vređa Srbe.

On je na Fejsbuku prokomentarisao najavu gradonačelnika Knina da će i Marko Perković Tompson uveličati proslavu „Oluje” i ocenio da taj vid proslave „pali mase za nove sukobe i ratove”.

 

„Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda, prodana duša i oganj smrti koji pali ovaj naš napaćeni narod i silu mu usmerava u pogrešnom smeru. Najbolje bi bilo tog čoveka diskvalifikovati iz cele proslave”, smatra Režić i predlaže:

„Proslavu treba svesti na svečanu akademiju na koju treba pozvati i pravoslavnu braću, da ne kažem Srbe, te tako zajedničkom diskusijom i pričom kroz zabavni program pokazati mladim naraštajima šta je bilo i kako se nije smelo dogoditi…”.

Režić ističe da je ovaj vid proslave, na koji se pozivaju mnogi „veliki” Hrvati, zapravo njihovo dokazivanje veličine, odnosno, stvaranje veće podeljenosti među narodima.

„Prekinimo proslavu  „Oluje” na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni. Nije lepo u društvu govoriti: `E kad sam ja tebe istukao`, jer će jednoga dana poniženom puknuti film i osvetiće se”. Lično, nikada nisam bio u Čavoglavama niti u Kninu na taj dan proslave. U Kninu nisam bio jer mi se taj grad zgadio još u socijalizmu, a u Čavoglave ne želim da idem jer mi se gadi Tompson”, poručio je ratni komandant specijalne policije u Splitu.

(Index.hr)

Scroll to top