BalkansPress

Dobro došli!

Bivši trofejni vaterpolista i najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije, Aleksandar Šapić, stao je u odbranu naših sportista koji ne beleže dobre rezultate na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Šapić je na svom Fejsbuk profilu objavio otvoreno pismo koje vam prenosimo u celosti, a verujemo da će se mnogi 'pljuvači' pronaći u rečima legendarnog srpskog sportiste:

"NESPOSOBNI PAMETNJAKOVIĆI, OSTAVITE NAŠE SPORTISTE NA MIRU, ONI SU NAJBOLJE ŠTO OVA ZEMLJA IMA.

DA JE SREĆE DA SMO SVI U SRBIJI "LOŠI" KAO NAŠI SPORTISTI, A NAROČITO ONI KOJI SE SAD NAJVIŠE PRAVE PAMETNI, GDE BI NAM BIO KRAJ.

Slušam i čitam komentare u javnosti, kako su srpski sportisti "razočarali", "nisu dorasli zadatku" i slične "mudrosti".

Kao neko ko se bavio sportom 25 godina i za koga kažu da i nisam bio baš tako loš u njemu, želim samo jednu stvar reći.

Naši sportisti su najbolje što ova zemlja ima.

Sport je jedina oblast u kojoj možemo da se takmičimo sa najvećim i najrazvijenijim zemljama sveta.

Daj Bože da u svim oblastima, nekada možda, dođemo u stanje da budemo konkurentni sa najvećima.

Nikome nije teže, nego sportistima kad ne uspeju da naprave na nekom takmičenju rezultat, nikome. Oni su u to utkali ceo svoj život, odrastanje i mladost i žrtvovali su sve one stvari koje drugi nisu, da bi u sportu uspeli.

Oni su naši, druge i bolje nemamo i uvek i u svakoj situaciji treba da ih podržavamo.

Kako god završile Olimpijske igre u Riju, oni će za mene ostati najbolje i najuspešnije koje ova zemlja ima i na koje ljudi koji se nalaze na najodgovornijim pozicijama u društvu, treba da se ugledaju", napisao je Šapić.

 

 

Sjajni strelac u karijeri je nastupao za Partizan, Crvenu zvezdu, Bečej, italijanske klubove Kamolji i Savonu, kao i za ruski Šturm. Od 1995. do 2006. godine u kom god klubu da je igrao bio je najbolji strelac, kako tima, tako i lige, a u reprezentaciji naše zemlje takođe drži rekord sa 981 golom u 385 utakmica.

Osvajač je 20 medalja sa nacionalnim timom, od čega čak deset zlatnih (Svetsko prvenstvo 2005, Evropski šampionati 2001, 2003. i 2006, Svetske lige 2005, 2006, 20007, 2008. godine).

(Izvor: BKTVNews.com)

Scroll to top