BalkansPress

Dobro došli!

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, ubistvo Jelene Marjanović je zločin iz strasti. On podseća da savršen zločin ne postoji.

Najbolji dokaz za to činjenica da je ona udarena tridesetak puta iako je samo nekoliko udaraca bilo dovoljno da žrtva prestane da diše.

- Ovaj zločin spada u kategoriju ubistva iz strasti i to je očigledno. Sećate se da je muž, direktor muzeja, iz strasti ubio ženu. Pogledajte slučaj ubistva iz Medoševca. Jelenu je ubio muž ili ljubavnik iz strasti – rekao je Nikolić gostujući u emisiji “Pravac” na Pink televiziji.

On je dodao da su i Jelena koja je udarena 33 puta, i Jasmina Živković koja je udarena 13 puta odmah bile mrtve, ali da je ubica nastavio da udara.

 

- Ni jedan, ni drugi ne mogu da budu masovne ubice. To bi mogao da bude ubicaTijane Jurić, ali je sprečen. Ovde je karakterističan tip ubistva iz strasti i požude. Reč je o narcisoidnim osobama, koje “lome ogledalo” kada im više ne odgovara da vide ono što je u njima – dodao je.

Nikolić je siguran da pevačica nije ubijena na mestu na kom je nađena, ali i dodaje da izjave deteta koje su se provlačile takođe ne treba shvatati ozbiljno.

- Ne može dete da ima dokazne vrednosti na sudu. Ono ne može lepo da proceni šta se zaista desilo - istakao je on.

Prema njegovim rečima, psihopate takođe lako prolaze i poligraf jer ne osećaju nikakvu krivicu niti imaju savest.

-Sve ovo što se kroz medije provlači, za njega nije važno. Mi njemu nismo zanimljivi. To vam je kao kada gledate ajkule kroz staklo i znate da vam ne mogu ništa. Ubica je jedan, mala je verovatnoća da još neko osim njega zna šta je uradio - kazao je on u emsiji Pravac.

Nikolić je dodao da je ovaj zločin urađen “perfektno”, ali i da veruje da nema savršenog zločina.

(Informer)

Scroll to top