Isidora Dankan je znala svega dvadesetak reči na ruskom, a Sergej Jesenjin baš nijednu na engleskom, ali to, kao ni razlika u godinama, im nije predstavljalo nikakvu prepreku za vezu koja ih je koštala života.

Read more...

Snežana Savić boluje i od epilepsije, povišenog pritiska, celijakije, ima veštački otvor na debelom crevu i astmu. Njena majka Danijela prinuđena je da sakuplja novčanu pomoć za lečenje deteta u Sloveniji. Za pet godina života više je bila u bolnicama nego kod kuće.

Read more...

Niko u familiji nema tu krvnu grupu. Da je jedna od retkih na planeti, sada 80-godišnja Milica Mučalica otkrila je slučajno, šezdesetih godina.

Read more...

Žene dobrovoljci, njih više od stotinu, branilo je Srbiju u NATO bombardovanju 1999. godinu. Spiskovi heroina koje su obukle uniforme, nažalost, nikada nisu sređeni posle rata. Neke od njih dale su život, ali samo Slađana Stanković iz Niša nije zaboravljena - ima ulicu u svom gradu. Ovih dana obeležiće se godišnjica njene pogibije.

Read more...

Radnik Gradske čistoće Arslan Bajramoski u petoj deceniji je upisao i u roku završio Ekonomski fakultet, a nije izostalo ni napredovanje na pošlu, koje je obećao gradski menadžer Goran Vesić.

Read more...

Kafić u samoj borskoj jami verovatno je najneobičnija turistička atrakcija u Srbiji. Otvoren je 30. januara 2012. godine i posetilo ga je više od 5.000 ljudi, a hrabrost da u njega siđu ove godine imalo je 200 ljubitelja kafe.

Read more...

Malo je onih koji se ne dive stihovima velikana srpske lirike Alekse Šantića. Još je manje onih koji ne znaju za jednu od najlepših ljubavnih pesama, ali da li znate kome je posvećena slavna "Emina"?

Read more...
Scroll to top