BalkansPress

Dobro došli!

Jedinstven spoj modernog i rustičnog na 700 metara nadmorske visine. U malom selu Raščići, na pet kilometara od Ivanjice, nalaze se nesvakidašnji "Ivanjički konaci", koji privlače sve veći broj gostiju iz Srbije i regiona.

PROČITAJTE: MISTERIJA ZVANA RTANJ: Evo što se to krije od javnosti

U ovoj pravoj oazi zdravlja, goste čekaju apartmani sa mini-kuhinjom u etno-stilu, ali, sa modernim kupatilima i uz svu prednost modernog doba poput kablovske televizije, interneta, klime i centralnog grejanja.

 

- Čitav kompleks urađen je od prirodnih materijala, poput drveta i cigle, pa sobe odišu posebnom toplinom - kaže Ana Veličković iz "Ivanjičkih konaka". - Naša najveća prednost je domaća hrana pripremljena od ekološki gajenih namirnica iz okoline, i voća, povrća i mesa iz sopstvene proizvodnje. Kada je lepo vreme gosti mogu da uživaju na terasi sa divnim pogledom, a tokom leta i u bazenu.

Do ovih apartmana, kategorije četiri zvezdice, stiže se vijugavim, ali dobrim asfaltnim putem. Do "Ivanjičkih konaka" je postavljena rasveta, pa gosti mogu i u noćnim satima da uživaju u romantičnoj šetnji prelepim ivanjičkim krajem.

U središtu konaka nalazi se krčma sa 30 mesta, izgrađena u etno- stilu, iz koje se pruža prekrasan pogled na Javor, Mučanj i Jankov kamen, najviši vrh Golije.

 

Čist vazduh okrepljuje, a dovoljan je i vikend da bi se čovek osvežio. Gosti mogu da se opredele i za aktivan odmor, bez obzira na to da li je reč o šetnji do vidikovca na nadmorskoj visini od 1.500 metara, do mirisnih livada i gustih šuma Golije ili vožnji bicikala, kvadricikala i motornih sanki (ukoliko ima snega).

Prema želji gostiju, organizuju se izleti do manastira Studenice, Kovilje i Pridvorica, Golije, Mučnja, Javora, obilazak obližnje Hadži-Prodanove pećine, Uvca, Hidroelektrane na reci Moravici sa prekrasnim vodopadom, izvora lekovite Savine vode, razgledanje Male pećine u selu Rti. Organizuju se i kulinarske radionice i branje šumskih plodova, a gosti mogu da posete i neke od manifestacija ovog kraja.

 

PROČITAJTE: ULOŽIO JE MILIONE DA BI NAPRAVIO SELO KAKVOG NEMA U SRBIJI, ali u njega ne dolazi niko! (FOTO) (VIDEO)

Ivanjica je vazdušna banja, zahvaljujući okrepljujućim odlikama dobro očuvanog prirodnog i zdravog ambijenta, koji čine guste šume terapeutskih svojstava.

(Izvor i foto: Novosti.rs)

Scroll to top