BalkansPress

Dobro došli!

Jedan od najlepših kutaka na obali Jonskog mora u Albaniji, osmislio je bivši oficir JNA, avanturista koji je odlučio da se skući na primorju, Marjan Trajkovski.

"Školovan sam kao oficir, najlepše dane detinjstva sam proveo u Beogradu. Sa 14 i po godina sam bio kadet vojne gimnazije, pa sam završio Vojnu akademiju. Imao sam vrlo uspešnu karijeru tokom vojske Jugoslavije", priča Marjan za “150 minuta”.

Marjan se kratko bavio i privatnim biznisom u rodnoj Makedoniji, ali avanturistički duh nije mu dao mira.

"Onda sam kao iskusni oficir sa dobrim pedigreom, jer je naša škola vrhunska, aplicirao za posao u Avganistanu. Taj posao sam dobio, odradio ga pošteno i proveo tamo devet paklenih godina. Prošao sam kroz sve provincije- Kandahar, Helmand, završio u Bagramu, bio u Kabulu dugo vremena. Za to vreme sam stekao bogato životno iskustvo"

 

Ipak, 2008. godine prvi put je posetio i zaljubio se u Sarandu, a pre dve godine sa suprugom Gabi odlučio je da se preseli i otvori restoran, a danas je jedan od najuglednijih ugostitelja.

"Mi smo verovali u našu ideju tako da nismo imali sumnje da će ispasti onako kako smo zamišljali",kaže Gabi Trajkovska.

Marjan kaže da su krenuli sa idejom da naprave most između naroda.

"Dosta je bilo zidova koji su doneli zla narodima na Balkanu. Hteli smo da pošaljemo pozitivnu energiju i ideju, jer samo tako možemo doći do dobrih stvari"

A prijateljstva je Marijan gradio i u dalekom Avganistanu, pa kako bi dočekao na primer Bredlija Kupera da ovog leta ušeta u njegov restoran...

"Pa, Bredli voli pivo, verovatno će probati jedno dobro albansko pivo, onda ćemo krenuti sa šatobrijanom, verujem da će mu se dopasti."

 

Zadovoljan onim što ima, sa svojih 11 stolova na obali mora, proširenje restorana ne planira, ali se raduje onom najlepšem - proširenju porodice.

Pogledajte prilog iz "150 minuta".

Scroll to top