BalkansPress

Dobro došli!

Tog zimskog dana 2011. Houp se zaljubila u njega. Pored toga, bilo je još nešto te noći što Houp nije zaboravila.

Istinska ljubav je kao duh, mnogi su čuli za nju, ali samo su je retki videli.

 

Stiv i Houp Dezember su među tim retkim srećnicima. Prvi put kad su se videli znali su da su stvoreni jedno za drugo. Stiv je pripremio večeru i pustio romantičnu muziku u pozadini.

Tog zimskog dana 2011. Houp se zaljubila u njega. Pored toga bilo je još nešto te noći što Houp nije zaboravila. Primetila je kako se bori sa otvaranjem boce i kako mnogo drhti, boca mu je ispala i pala na pod.

To mu se desilo i pre nego što je upoznao Houp. Posetio je mnogo doktora, ali niko nije znao da mu da pravu dijagnozu. Četiri meseca posle tog sastanka dijagnoza mu je konačno data. Sa 28 godina dijagnostikovana mu je hronična bolest koja nema leka: Amiotrofička lateralna skleroza, poznatija kao ALS.

 

Nije poznato šta je uzrokuje, ali su propratni simptomi jako strašni. Pošto su napadnuti nervi koji kontrolišu mišiće, osoba postepeno gubi sposobnost govora, hoda i pokreta. Uzrok smrti je nemogućnost disanja ili srčani udar.

Iako postoje izuzeci, polovina obolelih umre za tri godine, a 25% 5 godina nakon otkrivanja prvih simptoma.

Dva dana nakon dijagnoze, Stiv je odlučio da nema vremena za gubljenje.

Objasnio je Houp svoju dijagnozu i rekao joj da ne treba da se obavezuje da ostaje sa njim.

Ona mu je odmah rekla da ostaje sa njim. Mladi par je odlučio da želi što više vremena da provede zajedno. 2012. godine otišli su na medeni mesec, što je bio dugi put kroz SAD.

Kao što možete i zamisliti, njihovo putovanje nije bilo bezbrižno.

U januaru 2013. Stiv je izgubio sposobnost govora, a nekoliko meseci kasnije izgubio je oko 30 kilograma. Houp je samo mogla da gleda supruga kako mu postaje lošije svakoga dana.

Njegove noge su ubrzo postale paralizovane i koristio je kolica. Njihovo putovanje se ubrzo završilo i vratili su se u Džordžiju.

 

Stiv je uskoro postao jako mršav i odbio je da se šiša i brije. Houp još uvek smatra da je predivan i sviđa joj se što se ne brije.

ALS je paralizovala njegovo telo, ali ne njegov um i duh. Zahvaljujući modernoj tehnologiji može da komunicira pomoću računara. Houp je odlučila da ostane kod kuće i da se brine o svom mužu.

Zajedno su osnovali Drajv projekat pomoću kog Stiv može da nastavi da slika i prodajući svoje slike plaća medicinske troškove.

Naziv Drajv (Drive) potiče od činjenice da Stiv koristi svoja kolica kao četku za slikanje.

 

Njegova situacija je svaki dan gora, ali on nastavlja da se bori i nada se da će pronaći lek za ALS. Par pokušava da živi punim plućima i da svaku sekundu provode zajedno.

Houp je svesna da će jednog dana morati da se oprosti od svog muža, ali svi možemo da budemo inspirisani ovom pričom.

Brinite se jedni za druge i ne zaboravite da kažete osobama koje su vam bitne koliko vam znače. Podelite ovo ako mislite da prava ljubav ovako izgleda.

Scroll to top