Milojkovići tvrde da im je socijalna radnica rekla da beba nema adekvatne uslove u ovoj staroj seoskoj kući u kojoj je odraslo pet generacija..

 

Gorica Milojković (22) iz sela Velika Ivanča je ostala bez bebe koja je imala samo 22 dana jer je Centar za socijalni rad smatrao kako porodica nije u stanju da joj obezbedi humane uslove.

Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu!

*Foto: Printscreen / Exploziv / Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu

- Kako mogu majci da oduzmu bebu, majci koja je dojila tu istu bebu? Teško mi je, svaku njegovu pelenicu sa suzom zalijem, priča Goričina majka Verka kroz suze.

 

- Dobio je devetku na rođenju, mnoge stvari smo pozajmili, neke smo i kupili, ali smo se snašli, i stvari ima, priča Gorica, majka kojoj su oduzeli novorođenče.

Milojkovići tvrde da im je socijalna radnica rekla da beba nema adekvatne uslove u ovoj staroj seoskoj kući u kojoj je odraslo pet generacija.

*Foto: Printscreen

- Došli su i rekli kako im duva sa vrata, duva sa prozora što nije tačno. Njemu je bilo toplo, po celu noć smo ložili - kaže uplakana Gorica.

Goričina majka je rekla kako je ona svoju decu gajila u još gorim uslovima pa joj niko nije oduzimao decu.

 

- Svojoj deci sam davala dve šoljice mleka i jednu šoljicu vode, ništa nisam imala. Ovde sada uslovi postoje, urađen je i laminat i grejanje, kreme, losioni, sve...

Gorica je rekla kako joj najteže pada što njena beba nije sada pored nje.

Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu!

*Foto: Printscreen / Exploziv  / Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu

- Oni su rekli da će da ga vrate i ja se nadam da će tako biti, prića Gorica.

Porodica Milojković kaže kako se iza oduzimanja deteta krije mnogo dublja priča, a da je Gorica izabrana da bude žrtva jer ima smetnje u razvoju.

- Juče sam bio u Centru za Socijalni rad i nisam našao socijalnu radnicu. Tražio sam je, isplanirala je sve pre nego što se dete rodilo. Želela je da da bebu nekoj hraniteljskoj porodici, kaže Radmilo Milojković, tvrdi deda oduzete bebe.

Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu!

*Foto: Printscreen / Exploziv  / Porodica Milojković očajna jer su im oduzeli tek rođenu bebu

- Gorica je za sve sposobna, ona je presvlačila bebu, uvek je sve bilo čisto, nego je radnica imala prerasude jer je Gorica išla u specijalnu školu. Umesto da su pomogli, oni su nam oduzeli bebu, dodaje on.

Centar za socijalni rad nije želeo da da odgovor jer su informacije o slučaju poverljive.

Inače od meštana ovog sela saznali smo da je reč o dobroj porodici, uzornim meštanima i da su svi uz njih, u želji da se beba vrati gde pripada.

 

(BalkansPress / TV Prva)

Scroll to top