Njegoš Tuševljak (32), koji je bez razmišljanja skočio u reku i spasao majku i bebu sa zadovoljstvom je prihvatio ponudu švedske policije, koja je prepoznala njegovu hrabrost, iako nikada nije ni sanjao da će postati policajac.

Tuševljak, koji je bez razmišljanja skočio u reku, kaže da ga je u tim trenucima šokiralo što je na licu mesta bilo više od 200 ljudi, od kojih niko nije ni pomišljao da skoči u vodu i spasi majku i bebu.

 

"Jedini sam reagovao, a mnogi od njih su to sve snimali telefonom, gledali… To je za mene neshvatljivo. Skočio sam instinktivno, nisam ni o čemu razmišljao osim da spasem ljude" rekao je Tuševljak.

"Prihvatio sam ponudu, te sada čekam da dobijem papire potrebne za prijavu i završim sve oko školovanja. Još dobijam cveće i čestike, a ima i raznih ponuda od njihovih medija", ispričao je Tuševljak. Kaže da se čuo sa majkom koju je spasio, te da su ona i bebe sada na sigurnom, a država će im obezbediti smeštaj.

"Majka je samo ponavljala gde je moja beba. Bitno je da se oporavljaju i da će sve biti u redu, a i država će im pomoći, ovde je, hvala Bogu, tako. Drago mi je što sam se našao na tom mestu i spasao ih", rekao je Njegoš.

Scroll to top