BalkansPress

Dobro došli!

Nikola Dunović, šestogodišnji sin Jelene Trikić, poznatije kao Majka Hrabrost, stasao je za školu i biće jedan od prijedorskih prvačića koji 3. septembra polaze u prvi razred.

Njegov otac Goran ističe da će to biti veliki dan za ovog bistrog dečaka.

- U nastojanju da mu pružimo sve što imaju njegovi vršnjaci, gotovo neprimetno, stiglo je vreme da pođe u školu. Tome se svi neizmerno radujemo, a najviše Nikola, koji se veseli novim drugarima - priča Nikolin otac.

 

On napominje da je Nikola već dobio prvu knjigu, koju dobijaju svi prvačići, i sada broji dane do polaska u školu.

Nikola će biti učenik Osnovne škole "Desanka Maksimović". Budući da je bio mali heroj još od prvih dana rođenja, kada je ostao bez majke, porodica veruje da će biti hrabar i odvažan i u svom školovanju.

PROČITAJTE: Ovo je mladić koji je poginuo u Narodnoj biblioteci zbog curenja gasa, imao je samo 25 godina (FOTO)

*Foto: nezavisne.com

Njegova majka Jelena je, iako teško bolesna, odbila lečenje citostaticima u trudnoći da bi podarila život svom sinu.

Želja da ima potomstvo tako joj se ispunila, a ona je nakon teške bolesti preminula 2012. godine, samo 40 dana po rođenju sina Nikole.

Sahranjena je u Drvaru, gde danas žive njeni roditelji i sestra.

 

Šestogodišnji Nikola živi u Prijedoru sa ocem Goranom i njegovom porodicom. Ima i trogodišnju sestru, sa kojom deli sve radosti detinjstva.

U odrastanju ovog lepog dečaka zajednički su učestvovale, kako ističe Goran, njegova, ali i Jelenina porodica.

PROČITAJTE: SUKOB U HODNIKU ZGRADE Sigurnosne kamere zabeležile incident kada je komšinica ošamarila voditeljku "Beogradske hronike" (VIDEO)

Otac kaže da mu je prva i najbliža bila njegova sestra Sanja, Nikolina tetka.


- Ona je od prvog dana bila Nikolina druga majka, a njega od svoje dece nije razdvajala - ističe Goran Dunović.

Budući da je Jelena iz Drvara, vrtić u tom gradu nazvan je po njoj, a otvaranju je prisustvovao i Nikola, koji je tada izjavio da je ponosan na svoju majku.

PROČITAJTE: ŽELIM DA LETIM, MOŽEŠ LI DA ME POVEDEŠ DALEKO... Pesma na sahrani dečaka iz Novog Sada KIDA DUŠU, a ono što su mu drugari ubacili u grob TERA NA PLAČ!

- Koliko sve to šestogodišnjak razume - toliko mu je i objašnjeno - kaže otac Goran.

On veruje da će sa godinama stasavanja taj ponos i rasti, jer je Jelena to zaslužila. A, i geni su geni. Osim majčinog pogleda, Nikola je sigurno nasledio i njeno hrabro srce.

(BalkansPress / Srna)

Scroll to top