BalkansPress

Dobro došli!

On ne smatra da je učinio neko delo i da je za njega sasvim normalno da pomogne.

Učenici osmog razreda Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju sada mirno mogu da čekaju proleće i poslednju ekskurziju u ovoj školi, jer je Zoran Janićijević, rodom iz prokupačkog sela Gubetin, koji živi i radi u Švajcarskoj, uplatio 40.000 dinara za ekskurziju tri učenika.

 

Ovo odeljenje je poznato po tome što je par subota na Gradskoj pijaci u Prokuplju zajedno sa razrednim starešinom Milkom Tošić prodavalo svoje proizvode kako bi zaradili novac da svi učenici iz odeljenja koji žele idu na završnu ekskurziju.

*Zoran već 30 godina živi u Švajcarskoj; Foto: Telegraf

Iako u prvom momentu nije želeo da govori o tome, Janićijević je na kraju pristao da nam kaže kako je došao na ideju da im pomogne.

- Iako sam u Švajcarskoj više od trideset godina pomno pratim šta se sve dešava u Srbiji, posebno u mom rodnom kraju. Putem medija sam saznao za njihovu akciju. Bilo mi je žao da čitavog dana stoje za tezgom na pijaci, pa sam kontaktirao jednog prijatelja čije dete ide u tu školu i zamolio ga da se raspita koliko im novca još nedostaje. Rekao mi je da im je potrebno 40. 000 dinara i odmah sam uplatio - kaže Zoran.

*Deca su prodavala zimnicu da bi skupila novac za drugare; Foto: Telegraf.rs

On dodaje, pomalo snebivajući se da ne smatra da je učinio neko delo i da je za njega sasvim normalno da pomogne, kada može.

 

- Moj osnovni motiv u životu je: "Dobro čini, dobro će ti se vratiti!“ i toga se držim. Uvek kada mogu, pomognem. Imam solidan posao. Deca su mi posebno draga i želim da sva uvek budu srećna, zato sam i učestvovao - kazao nam je Zoran.

*Foto: Telegraf

On je i ranije pomagao. pa je tako pre par godina za Novu godinu poklonio dvd i paketiće deci sa smetnjaama u razvoju koja su u prokupačkoj školi „Sveti Sava“ . Uvek sam sebe inicira da u godini donira nekom neki vid pomoći.

*Učenici ove prokupačke škole su jako srećni; Foto: Telegraf

PROČITAJTE: SAVET POZNATOG SRPSKOG LEKARA Deci dajte da jedu masnoće, sir, ajvar, beli hleb... SAMO OVO NEMOJTE

 

- Mi smo mu beskrajno zahvalni i presrećni. Ja još uvek nemam njegove podatke, ali sam obaveštena da je novac uplaćen. Veliko hvala- kazala je razredni starešina Milka Tošić koja je sa svojim učenicima pokrenula akciju sakupljanja novca za ekskurziju.

*Mališani samo žele da celo odeljenje ide na put; Foto: Telegraf.rs

Ona pomalo tajanstveno dodaje da su se deca već dogovrila da se na neki, samo njima znan način, oduže Janićijeviću. To će biti iskren poklon zahvalnih mališana...

(BalkansPress / Izvor: telegraf.rs)

Scroll to top