Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

PROČITAJTE: Nemanja iz Inđije izumitelj LEKA ZA RAK: Kada je Cukerberg čuo moju ideju napisao je ček na 100 miliona dolara

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ulicom. Dete je bilo oskudno odeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule.

 

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Irena je ugledala dete na ulici i potrčala ka njemu

*Irena je ugledala dete na ulici i potrčala ka njemu, FOTO: YOUTUBE

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu.

 

PROČITAJTE: ŽESTOK UDAR NA KRIMINAL, PADAJU VOĐE KLANOVA Među privedenima i bivši Arkanov telohranitelj, vođa rakovičkog klana...

Socijalne službe su dete predale ocu.

Unela je dete u autobus

*Unela je dete u autobus, FOTO: YOUTUBE

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

PROČITAJTE: TUGA Preminula porodilja koja je bila teško povređena u udesu autobusa i automobila, njena beba i dalje KRITIČNO

- Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila učiteljica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu - dodala je ona.

Jedna od putnica je dala svoju jaknu, pa su dete umotale u nju

*Jedna od putnica je dala svoju jaknu, pa su dete umotale u nju, FOTO: YOUTUBE

Policija je saopštila da je detetu bilo hladno i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.

Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

 

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

Scroll to top