Tradicionalno obeležavanje Bogojavljenja i plivanje za Časni krst održano je danas u Zemunu, a krst je osvojila Jovana Leposavić (18) iz Beograda.

Više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta.

PROČITAJTE: NAJHRABRIJI BRAT I SESTRA U SRBIJI Minja (12) i Viktor (9) plivali su zajedno ZA ČASNI KRST (VIDEO)

Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama. 

 

I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.

Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.

 

Novac za njeno lečenje su skupljali tokom raznih humanitarnih događaja, a posle lavovske borbe, stigle su divne vesti - Jovana je uspela da pobedi ovu tešku bolest!

PROČITAJTE: POGLEDAJTE VIDEO Gimnastičarka čiji je nastup dobio maksimalnih 10 i oduševio ceo svet!

Devojčica se vratila u školu i treninzima, a slobodno vreme posvećuje raznim humanitarim organizacijama putem kojih se sakuplja novac za obolele.

Scroll to top