Srceparajuća slika male Obri (5) kako trlja leđa svom mlađem bratu Beketu (4), obolelom od leukemije, dok povraća posle hemioterapije postala je viralna i suočila ljude sa surovom istinom o ovoj teškoj bolesti.

 

"Ono što ti niko ne kaže o kanceru kod dece jeste da on pogodi celu porodicu", napisala je na Fejsbuku uz ovu fotografiju Kejtlin Berg, majka iz Prinstona u američkoj saveznoj državi Teksas.

"Stalno slušaš o finansijskim i medicinskim mukama, ali ko ti priča o mukama kroz koje prolaze porodice s više dece? Možda je nekima teško da ovo vide i čitaju. Moje dvoje dece, između kojih je razlika 15 meseci, prešlo je sa zajedničkog igranja u obdaništu i kod kuće na zajedničko sedenje u hladnoj bolničkoj sobi", podelila je svoju tugu ova majka.

*FOTO: FACEBOOK/BECKETT STRONG

"Moja ćerkica, u to vreme četvorogodišnjakinja, gledala kako joj brata vode na Odeljenje hitne pomoći. Gledala je kako mu desetak lekara stavlja masku na lice, bodu ga iglama, ubacuju mu lekove u telo i sve to dok on bespomoćno leži. Nije znala šta se događa. Samo je znala da nešto nije u redu s njenim batom, njenim najboljim dugarom", navodi se u postu.

 

PROČITAJTE: Dejana nam je rekla: Ne mogu da vas zagrlim, vežem konjski rep, ali sve drugo mogu

*FOTO: FACEBOOK/BECKETT STRONG

"Mesec dana pošto je otpušten iz bolnice, gledala je kako se muči da stoji na nogama. Živahan, energičan i veseli bata postao je ćutljiv, bolestan i uvek pospan dečak. Nije želeo više da se igra. Ona nije razumela kako to da on sada ne može ni da stoji", napisala je Kejtlin i dodala da je najvažnije da se bolesno dete ne odvaja od zdravog, nego da žive što je moguće normalnije u novim okolnostima.

 

"Kad mu pozli, ona mu pravi društvo u kupatilu. Podržava ga i brine se o njemu kad povraća u pauzi igranja. Odvede ga u kupatilo. Stoji kraj njega i trlja mu leđa. A on je spao sa 14 kilograma na 10. Takav je kancer kod dece. Uzmi ili ostavi", zaključila je očajna majka.

*Beket i Obri na samom početku borbe protiv leukemije / FOTO: FACEBOOK/BECKETT STRONG

Kejtlin je ove fotografije objavila na Fejsbuk stranici "Budi jak, Bekete", koju je otvorila u aprilu 2018, kad je malom Beketu dijagnostikovana leukemija. 

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs / fox.news)

Scroll to top