Ovih dana na društvenim mrežama pojavila se informacija kako je rođeni brat male Milice Rakić, devojčica iz Batajnice koja je 17. aprila 1999. godine tragično izgubila svoj mali život tokom NATO bombardovanja Srbije, Dejan Rakić pere nadgrobne spomenike kako bi obezbedio sredstva za život. Najčešće ga, kažu, viđaju na Batajničkom groblju.

PROČITAJTE: Nikolu nasmrt PRETUKLI ALEKSINAČKI FUDBALERI: Otišli u Bratislavu da se oprobaju u klubu, a sad će im SUDITI KAO UBICAMA!

 

Ova informacija je pogodila mnoge koji su je pročitali i iskreno se sažalili nad Dejanovom sudbinom.

Međutim, istražili smo priči i došli do saznanja da nije reč o rođenom Miličinom bratu, već bratu od tetke, a pronašli smo i snimak na koji otkriva pravu priču.

Naime, sveštenik Ugrin Popović svedoči da je upoznao Dejana Rakića i želeo je da, čuvši njegovu tužnu priču, nađe način da mu pomogne, pa je o tome snimio i klip.

 

- Ljudi su njega nazvali lažovom, a mene bolesnikom i prevarantom kad sam objavio da sam upoznao brata svete Milice Rakić. Dragi moji, ako sam pogrešio, nisam suštinski pogrešio. Jer ako je brat od tetke ipak joj je brat. Ja imam brata od tetke i ne zovem ga 'de si brate od tetke nego 'de si brate. Barem kod nas Srba je tako. A Dejanova priča je jako potresna i ne treba da bude u senci. Njemu je majka umrla, a otac ih je napustio. Ovde smo na Novom groblju gde, kako kažu zaposlenici groblja, Dejan najviše voli da dolazi. On zna tačno godišnjicu smrti i Šabana i Mande i on tu dolazi i odaje im poštu - ispričao je sveštenik Ugrin Popović.

Priča o Dejanu Rakiću je dosta čudna. Dok jedni tvrde da on čisti grobove i tako zarađuje za život, drugi kažu da, iz nepoznatih razloga, obilazi grobove poznatih ličnosti i ostavlja na njima cveće.

Dejan Rakić je tako viđen i pre par godina na postavljanju spomenika Jeleni Marjanović. Doneo joj je dva crvena gerbera i kazao da je Jelenu upoznao na BSK-ovom stadionu gde su redovno zajedno trčali.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top