Nenadu Butuliji (61) iz Ruskog Sela kraj Kikinde, izvršitelji neće uzeti ni ovce, ni krmaču, jer je sav dug za struju i deo duga za gas koji je imao, a koji je iznosio oko 60.000 dinara – izmiren, i to zahvaljujući humanim Ruskoselcima, ali i ljudima koji ga čak ni ne poznaju.

PROČITAJTE: Davao novac na kamatu, pozajmice mu došle glave: Novi detalji svirepog ubistva deviznog penzionera iz Zaječara

Kako saznajemo iz Mesne zajednice Rusko Selo, otplaćen je deo duga za gas i dug za struju, još je ostao dug prema komunalnom preduzeću za smeće i vodu. Ipak, kako pomoć pristiže, verovatno je da će se i ova dugovanja isplatiti.

Nažalost, zdravstveno stanje Nenada Butulije se pogoršalo, te se ovaj plućni bolesnik trenutno nalazi u Opštoj bolnici u Kikindi.

– Jako sam dirnut za sve ovo što čine moji Ruskoselci, biću dobro, najbitnije je da se oporavim sada i da se ova muka oko duga završi – rekao nam je Nenad.

 

Dušan Marjanović, predsednik mesne zajednice Rusko Selo, istoga trena kada je čuo za tešku sudbinu svoga meštanina, kontaktirao je sa izvršiteljima koji su pristali da se dug otplati na rate.

Predlog za zaključenje sporazuma o isplati duga na rate poslat je javnom izršitelju za područje Višeg i privrednog suda u Zrenjaninu.

– Obratili smo se sa molbom da se Nenadu Butuliji dug isplati na rate, kako ne bi došlo do prodaje pokretne imovine. Na svu sreću, danas smo uspeli da prikupimo sav novac i ukupno 66.137 dinara uplaćeno je za izmirenje Nenadovog duga.

Ostao je dug za vodu i Fcc (smeće). To smo dogovorili i uskoro će i to biti isplaćeno. Svrha toga je, da se zaustavi prodaja ovaca.

U kratkom periodu kontaktirao nas je izuzetno veliki broj ljudi koji su voljni da pomognu nesrećnom Nenadu i pokažu veliku solidarnost i humanost.

U Nenadavo ime i u ime Mesne zajednice Rusko Selo, zahvalio bih se svim dobrim ljudima koji su pokazali da ovo društvo ide pravim putem i da se mi i kao nacija i izdvajamo po tome, što kada je najteže tada smo najsložniji – rekao je Marjanović.

Priča o Nenadu, plućnom bolesniku koji je 22 godine radio u preduzeću “Severni Banat”, ganula je mnoge ljude.

Izvršitelji koji su pre izvesnog vremena posetili  Nenada na njegovom imanju, popisali su mu jedino što ima, dve ovce i jednu krmaču. Licitacija na kojoj su ovce procenjene da vrede 21.000 dinara, a krmača oko 30.000 dinara, trebalo je da bude 25. februara, na sreću, dug je isplaćen, te do oduzimanja pokretne imovine neće doći.

 

Nenad nikad neće biti sam

Njegova teška sudbina pokrenula je ljude širom ove banatske opštine, a bilo je i poziva iz inostranstva koji su želeli da pomognu Nenadu.

PROČITAJTE: BAKA NIJE IMALA ŠTA DA JEDE, smršala na 38 KG! UNUCI NJENIM PARAMA PLAĆALI INTERNET: Strašna priča potresa Srbiju!

Kako kaže, seoski knez u Ruskom Selu, briga o licima lošijeg materijalnog stanja na prvom mestu.

– Pokušavamo da pomognemo koliko možemo, kada smo saznali za Nenadovu sudbinu, istog trena smo kontaktirali nadležne. Nenadu će biti omogućena sva prava ko nosioca socijalne pomoći, a to podrazumeva da će mu paketi sa hranom stizati redovno, ogrev za zimu, ostao je deo za vodu i smeće da se plati, ali i o tome ćemo se pobrinuti. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji su se uključili u ovu akciju, vrlo sam ponosan na naše meštane – istako je knez.

Sudbina jadnog čoveka, najviše je ganula meštane malog sela, koji su u roku od nekoliko dana prikupili pomoć, sada jedino preostaje da se Nenad oporavi,a kako kažu Ruskoselci, Nenad nije sam i nikada neće biti dok je nas.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs, Dragana Starčević Ivanić)

Scroll to top