BalkansPress

Dobro došli!

Nedžad Bilalović, ratni heroj sa Košara i dobrovoljac 125. motorizovane brigade preminuo je preksinoć u Kraljevu.

Na društvenim mrežama se od njega opraštaju i njegovi ratni drugovi i oni koji ga nikada nisu znali, ali cene žrtvu koju je podneo za srpski narod.

PROČITAJTE: Baka je htela da sa 6 godina budem PROSTITUTKA, a kad su me SILOVALI, mama je upitala "Dozvolila si da ti to urade BESPLATNO?"

Iz reči njegovog komandira se najbolje vidi kolika je ljudina bio Nedžad.

 

- Nakon stravičnog udara kasetnim bombama na Košarama, znajući da sledi pešadijski napad, pitao sam Nedžada koji je prvi naišao da li je spreman da mi štiti odstupnicu dok izvlačim ranjene, mrtve. Sećam se koliko je to bio siguran odgovor: "Recite šta treba, gospodine potporučniče, idem gde kažete i znajte da dok čujete da pucam, oni neće proći" - rekao je komandant.

O Bilaloviću je pre nekoliko godina pisao i RTS, kada je sa saborcima obišao ratne drugove.

- Družili smo se, provodili vreme zajedno, išli na obuku i vraćali se sa obuke i došao je taj momenat kada smo krenuli zajedno u prekomandu početkom marta 1999. godine - rekao je tada Nedžad.

Ovaj junak će biti sahranjen u ponedeljak u 13 časova na Novom groblju u Kraljevu.

Čuvena 125. motorizovana brigada je bila potčinjena Prištinskom korpusu na čijem čelu je do 25. decembra 1998. godine bio general-potpukovnik Nebojša Pavković, koga je na tom mestu zamenio general Vladimir Lazarević.

Jedinica se borila u najtežim borbama tokom rata na Kosovu, i u decembru 1998. godine jedinica je imala u svom sastavu 2.500 ljudi.

Scroll to top