BalkansPress

Dobro došli!

Možete se javiti čoveku ako ispunjavate ta dva uslova, ako ste spremni da ih ispunite.

Siniša Stević iz sela Mijajlovac kod Velikog Gradišta decenijama unazad jedan je od najpoznatijih stolara u ovom delu Srbije. Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek. Danas, on je dubuko zakoračio u osmu deceniju života a svoju starost proživaljava potpuno sam. Ipak, ovaj vrsni masjtor odlučio je da bude human i pokloni sve što je za života stekao, porodici koja bi se doselila da živi sa njim.

- Na moju krsnu slavu, Svetog Tomu sam sam upalio sveću i prerezao kolač, kako dani prolaze sve manje mogu da radim i krećem se i zato ostatak života ne bih voleo da provedem u samoći. Moja supruga, koja je priminula i ja nismo mogli da imamo dece i zato bih sve što imam i sve što sam stekao poklonio jednoj čestitoj porodici koja bi živela sa mnom u zajednici, a posle moje smrti sve bi ostalo njima u nasledtvo - kaže Siniša za RINU.

 

Pogledajte njegovo imanje i radionicu koje poklanja:

 

*Foto: RINA

*Foto: RINA

 

*Foto: RINA

A ono što ovaj čovek ima nije uopšte malo, jer se u njegovom dvorištu nalaze dve kuće i stolarska radionica koja se prostire na čak 540 kvadrata i opremljena je savremenim mašinama.

- Sve sam ulagao u svoj posao i tako proširivao proizvodnju, na ljudima koji dođu samo je da nastave da rade i ako Bog da još više prošire delatnost, za to imaju sve uslove. Čak sam i ja imao u planu da nadogradim fabriku na preko 1000 kvadratnih metara, ali već sam star i nemam snage, ali zato sam tu da pomognem onom ko hoće i može da radi - kaže ovaj stolar.

Ipak, da bi neko nasledio i dobio ovaj nesvakidašnji poklon od Siniše, mora da ispunjava dva uslova.

- Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat, od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam težačkim radom stekao - kaže on.

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top