Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene Zvezde u žižu šire javnosti Republike Srpske i BiH dospeo je 11. jula, kada je u Bijeljini lepio plakate podrške Ratku Mladiću.

Na plakatima su bile ispisane poruke "Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj" i "Predsedniče Dodik vreme je za istinu. Referendum!".

 

 

– Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vređaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske. Ja ću uvek dati podršku predsedniku Srpske, ma kako se on zvao, ističe Hadžihajdić.

- Na svojim plakatima nisam uvredio nikoga, ni Hrvata, ni muslimana, ni Srbina. Ne plašim se ničega, jer nema osnove da mi bilo šta prikače. Ja sam musliman, rođen sam ovdje u Bijeljini i Srpska je moja zemlja. Uvek ću braniti Ratka Mladića, kaže Edin Hadžihajdić.

Foto: Facebook

Protesti

Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira sa kriminalcima.

– Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvjek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici, kaže Edin za magazin Istina.

 

(Magazin Istina)

Scroll to top