Farma, Parovi, Vučić, Farma, Parovi, Veliki brat, Vučić, Farma, Dačić, Parovi, Farma, Veliki brat i tako u nedogled...

Ovako izgleda programska šema televizija koje poseduju nacionalnu frekvenciju. Ništa bolje nije ni sa naslovima u najpopularnijim novinskim izdanjima i portalima. Ne zna se šta je gore da li televizijski program ili urednička politika novinskih izdanja što u štampanom što u elektronskom izdanju.

Čitalac, odnosno gledalac, čita / gleda ono što mu se servira. A servira mu se blud, razvrat, nemoral, laže i nametanje nekih novih vrednosti.

Nije to tako samo u Srbiji već je u tako velikom delu sveta. Zašto se to radi? Zato što se glupim i neobrazovanim ljudima lako vlada. Glup i neobrazovan neće postavljati pitanja već će izvršavati zadatke koji su pred njega postavljeni.

 

 

Čovek koji razmišlja svojom glavom je pretnja za vladajuću kastu. Onaj koji će se zapitati ko, šta i zbog čega je opasan jer ko razmišlja može i da se pobuni. Onaj koji gleda rijalitije, pevače koji se takmiče, decu koja učestvuju u emisijama takmičarskog kataktera (iskorišćavanje dece u svrhu veće zarade), te laži vladajuće kaste nema vremena za Dostojevskog,Dučića, Crnjanskog…

Takvom čoveku teme nisu kako da prosperira, da se obrazuje, da menja društvo, kako da se bori protiv globalizma – već se ti ljudi zadovoljavaju prostim prepreičavanjem tuđih života.

Zadovoljavajući se gledanjem razvrata, promiskuitetnog ponašanja, seksa pred malim ekranima zaboravlja na bitne stvar. Primer se stiče u kući, a dete koje odrasta uz rijaliti i razne starlete, kriminalce i pogrešan sistem vrednosti to prihvata kao poželjan model ponašanja i kasnije ga kroz život primenjuje.

A to je baš ono što vladajuća kasta želi. Dok narod brine o Staniji, Soraji i sličnom polusvetu država se raspada, krade se na veliko, Srbija se naseljava muslimanima, otima se deo po deo teritorije, plate i penzije su sve manje i manje, narod se pretvara u roblje…

Ono čuveno „hleba i igara“ je zvezda vodilja onih koji vladaju. Što je manje hleba to je više igara, a danas tih igara ima na pretek. Narod je sve siromašniji ali zato ima sve više rijalitija koji služe da se ne misli o praznom frižideru. Sve je veća degradacija društva kako se isto ne bi bunilo, kako isto ne bi ustalo u odbranu svojih prava.

Zato narode isključi televizor i razmišljaj svojom glavom. Možda ćete shvatiti šta vam rade, možda ćete doći na ideju kako da promenite nešto na bolje, možda ćete shvatiti da sistem manipuliše vama, možda ćete shvatiti da za bolje sutra morate da se borite, jer vam sa neba, sem kiše i snega, ništa neće pasti.

(Izvor: Vaseljenska)

Scroll to top