BalkansPress

Dobro došli!

SJENICA - Doktorku Jasminu Tahirović iz Sjenice u ponedeljak je posetio Mujo Muković, narodni poslanik i lider Bošnjačke demokratske stranke (BDS), koalicionog partnera Srpske napredne stranke, u želji da je podrži i potraži mogućnost za njeno zbrinjavanje i zapošljavanje.

 NIJE ČLAN PARTIJE I NEMA UTICAJNE RODITELJE: Lekarki ne daju ni burek da prodaje! 

Jasmina pet godina čeka posao u struci, a pre nekoliko dana dobila je otkaz i u pekari “Ćoćaj” gde je, radeći privremeno kao prodavac peciva, prehranjivala bolesne roditelje.

- Šteta je da jedna mlada devojka, koja je u roku završila medicinu u Beogradu, stažirala u Kliničkom centru i položila državni ispit, prodaje burek ili sedi kod kuće. U njeno školovanje država i njeni roditelji uložili su ogroman novac, a ona veliki trud, pokušaćemo da joj pomognemo, ragovaraćemo sa rukovodstvom Zdravstvenog centra u Užicu (čiji je deo Dom zdravlja u Sjenici). Pomoć ćemo zatražiti i od resornog ministra - kaže Muković.

- Razumem da je ekonomska situacija u celoj zemlji, pa i ovde u Sjenici, teška i da nije lako naći posao, ipak, nadam se da ću uskoro dobiti priliku da obučem beli mantil i pomažem ljudima, za to sam se školovala - kaže Jasmina.

(Izvor i foto: Novosti.rs)

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Scroll to top