Velika depresija i besperspektivnost udara najviše najmlađi sloj domaćeg stanovništva, udara na one koji zapravo još nisu ni počeli da žive svoj život punim plućima, a s obzirom kakvo je stanje u državi, neće to još dugo ni moći.

U svim mogućim anketama na domaćoj sceni, vodeće pitanje "Da li otići iz države?" dobija sve više pozitivnijih reakcija ljudi. Očigledno je da narod generalno ne može da podnese stanje u državi koje nažalost nije samo trenutno, već straje decenijama.

 

 

Analitičar društva iz Nemačke Piter Hancguber kazao je da ne iznenađuje apatija i depresija mladih u državi, jer je stanje očajno. Hancguber dodaje da je mnogim mladima u Evropi teško jer je velika nezaposlenost svuda, ali kao i da je ipak Balkan u tom stadijumu već decenijama, kao i da su plate u Srbiji mnogo manje nego one u ostatku Evrope.

*Foto: Telegraf

Ovaj analitičar smatra da država mora ozbiljnije da se pozabavi zapošljavanjem mladih ali i da ih pošteno plati. Prema njegovom mišljenju Biro za zapošljavanje u Srbiji nema nikakvu funkciju. Domaći psiholog Radivoje Jakšić iz Beograda međutim napominje da je depresija izlečiva jer se radi pre svega o nezadovojstvu zbog nedostatka perspektive i novca.

Ovaj ugledni psiholog ističe da je jedino pravo rešenje da mladi odu iz države, nažalost i to bez povratka. Dolazimo do zaključka da je cela omladima Srbije može dobiti značenje "Tempirana bomba" jer očigledno ova država stvara depresivne i psihički mrtve ljude. A da li ih neko svetlo čeka preko granice, pravo je pitanje.

(Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top