U jednom negotinskom, pretežno gastarbajterskom selu čije ime na molbu njihovih žitelja "da se ne bi brukali" ne objavljujemo, kao prve komšije žive otac i sin. Sin ima decu, i njegov otac, iz drugog braka, takođe ima naslednike. I, tu, možda, ne bi bilo ništa čudno da očeva i sinovljeva deca nisu - rođena braća!

Zapravo, polubraća - ispravlja nas jedan od meštana tog sela, u kome je smeštena radnja ove nesvakidašnje, u najmanju ruku, bizarne priče. - Oni su braća po materi! Ista im je majka!

Sve je počelo pre nekoliko godina, kada se sin oženio i u kuću doveo suprugu. Svadba je, pričaju, bila velika i bogata. Prava gastarbajterska, jer svi članovi te familije rade u inostranstvu.

 

 

- Nekoliko meseci nakon svadbe, žena se porodila i na svet donela zdravog dečaka - pričaju meštani. - A, onda se njen muž vratio u inostranstvo, gde radi. Planirao je, kada dete malo poraste i ojača, da sina i suprugu odvede sa sobom.

Međutim, onda se desio zaplet, sličan onima iz latinoameričkih sapunica, za koje većina ljudi, uglavnom, misli da su nemogući i blasfemični.

- Dok je suprug radio u inostranstvu, snaha se, ispostavilo se, zbližila sa svekrom - nastavljaju naši sagovornici. - Da li zbog usamljenosti ili nečeg drugog, tek taj odnos je prerastao u nešto više. Po selu se pričalo da su snaha i svekar u ljubavnoj vezi, ali u tu priču je malo ko verovao.

DEDA I OČUH - Pre izvesnog vremena, snaha i svekar, koji su u međuvremenu postali muž i žena, dobili su dete. - Majka, naravno, obilazi i pazi i dete iz prvog braka - pričaju meštani. - Obilazi ga i deda, koji mu je, istovremeno, i očuh. On, doduše, malo ređe, jer izbegava, koliko god može, suočavanje sa svojom bivšom suprugom, unukovom babom.

Sve se, međutim, ubrzo razjasnilo kada je žena podnela zahtev za razvod braka i javno počela da živi sa svekrom. Sin je, kada je to čuo, došao iz inostranstva.

- Supruga mu je, jednostavno, kazala da ga više ne voli i da je zaljubljena u njegovog oca. Svašta se tu dešavalo. Otac i sin su se svađali, kleli, pretili jedan drugom... Ali, žena nije odustajala i na kraju se sve okončalo razvodom - dodaju meštani.

Nakon razvoda, sin se vratio u inostranstvo. Svoje dete je ostavio kod babe, majke njegovog oca, da ga ona čuva.

- E, onda su snaha i svekar, koji je imetak stekao radeći u inostranstvu, kupili drugu kuću - nastavljaju ovu nesvakidašnju priču naši sagovornici. - Kuća se nalazi tik do one u kojoj živi dečak, čija majka se preudala za njegovog dedu.

Prvi suprug je, uglavnom, u inostranstvu. U selo retko dolazi.

- Čak i kada dođe, ne ostaje dugo. Na po nekoliko dana godišnje. Ne viđa se, tada, ni sa ocem, niti sa bivšom suprugom. Planira da, kada mu sin poraste, dečaka odvede sa sobom - dodaju naši sagovornici.

Međutim, bivša supruga je protiv toga da joj sin iz prvog braka ode sa ocem u inostranstvo.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top