Branko Stevanović iz Jagodine jedan je od retkih muškaraca koji je priznao da je žena stub kuće i da bi se njihov dom urušio da nije njegove supruge. To priznanje dovelo je do pokretanja jedinstvenog i kreativnog biznisa u Srbiji „Štikla taksija“, u kojem prednost imaju dame.

„Štikla taksi“ razlikuje se od ostalih taksi službi po tome što primat daje damama, a svaka vožnja je zanimljiva i puna iznenađenja.

 

Šta je dovelo do pokretanja „Štikla taksija“ i šta o tome misle Jagodinci i Jagodinke, Branko Stevanović otkriva za Dnevno.rs.

„Štikla taksi“ kao ideja nastala je neposredno posle dugo prećutkivanog priznanja mojoj supruzi da je zapravo ona stub naše kuće i da bi se naš „dvorac“ od 59 kvadrata totalno srušio da nije njene ženske ruke i trezvene pameti – kaže na početku razgovora naš sagovornik.

Branko je svestan da ovo, kako on kaže, „zvuči papučarski“, ali on je priznao da je to jednostavno tako.

– Verujem, a i u to sam se uverio u taksiju, da moje mišljenje dele mnogi muškarci ali još uvek nisu blizu priznanja. Ja sam priznao ravnopravnost i to mi se višestruko vratilo, tako da je idejni tvorac „Štikla taksija“ zapravo to moje priznanje supruzi – govori taksista iz Jagodine.

Branko je u dogovoru sa suprugom odlučio da pokrenu jedistveni način prevoza i da primat u vozilu dobiju dame.

Pokrenuli smo 8. mart usred decembra i to na točkovima. Poznata izjava Merilin Monro „Dajte mi štikle i osvojiću svet“ stavila je na prvo mestu štiklicu kao najjači i najženstveniji simbol lepšeg pola. Ovaj taksi vraća romantiku u vaša srca – iskren je naš sagovornik.

Iako prednost imaju dame, taksi rado prevozi i sve ostale putnike.

– Naš logo je „ONE CALL ZA ŽENSKI POL“, ali kako bi svi bili ispoštovani, logo se dopunjuje rečima „AKO DAMA NIJE SAMA, MOŽE I "ON" SA NAMA I AKO DAMA JESTE MAMA, MOGU I DECA S NAMA“. Zanimljivo je da od muške populacije dobijam pohvale, ali pitaju me i za savet, jer kako kažu treba slušati čoveka čija žena aminuje vožnju lepih dama – kaže sa osmehom ovaj Jagodinac.

Kada uđete u taksi, unutra vas čekaju dva monitora, a destinacija od tačke A do tačke B biva zabavnija i korisnija.

Na njima se okreću razne štiklice, odevne kombinacije, životni saveti i humoristične fotkice koje mame osmehe a oni su sve ređi u narodu. Na monitorima se nalaze i korisne stvari poput popusta za stranke u salonima lepote, spa, solarijumima, manikir, pedikir, frizerski saloni i mnoge druge delatnosti koje su potrebne damama. Smernice za dobru hranu a i za dobru zabavu u gradu bude najveću znatiželju među strankama – objašnjava naš kreativni sagovornik.

Za sve pripadnice lepšeg pola u taksiju postoje i brojna iznenađenja.

 

– Jedinstveni smo i zbog raznih konkursa kao što  je „Mis štikla taksija“, gde pobednica dobija gratis jednodnevnu vožnju na nivou grada. Vikendom imamo posebnu igricu, a na tačno odgovoreno pitanje, mušterija dobija gratis vožnju do željene destinacije. Sve snima kamera pa najzanimljivije scene i odgovore postavljamo na Fejsbuk stranicu „Štikla taksi“ – objašnjava Branko.

On ima još zanimljvih ideja i planova za budućnost, a posebno iznenađenje planira za Dan zaljubljenih.

Oko dana ljubavi biće „Dejt štikla taksi“ gde ćemo pokušati da spojimo mlade ali i stare, koji nemaju sreće u ljubavi pa možda i kumujemo. „Štikla taksi“ obećava da niko neće biti sam na dan ljubavi – siguran je Jagodinac.

Naš sagovornik ima još dva posla pored taksiranja i primer je da i u Srbiji možete da radite zanimljive stvari, ako ste dovoljno maštoviti, kreativni ali i organizovani.

– Želim da sačuvam poslove koji mi održavaju osnovni kućni budžet i nikada ne bih napustio ljude koji su mi pružili mogućnost zaposlenja kada mi je to najviše trebalo. Inače sam menadžer 6d bioskopa „Cinema fantasy" sa sedištem u Jagodini, preko zime vozač kamiona a sada i sa svojom dopunskom delatnošću „Štikla taksijem“ činim poslovni zlatni srpski trio. Radim 3 posla da bih opstao. Porodica mi je na prvom mestu, pa tako svaki mogući slobodan trenutak provodim u zagrljaju voljene žene, a u društvu dvoje zlatnih anđela uživam čak i kad oni spavaju – kaže na kraju razgovora Branko Stevanović.

 

(Dnevno.rs)

Scroll to top