Evropski lideri, vidno uznemireni, danas su osudili višestruke terorističke napade u Briselu, glavnom gradu i administrativnom centru Evropske unije, a neki su, poput kočopernog francuskog premijera, egzaltirano objavili i da je Evropa u ratu.

Sve češći teroristički napadi po Evropi očigledan su pokazatelj da je EU izgubila kompas i da ne ume da se izbori sa „bumerangom“ koji joj se vratio direktno u glavu nakon što je sa svojim američkim saveznicima bombama „donosila demokratiju“ u SRJ, Irak, Avganistan, Libiju, Siriju… razarajući te zemlje, ubijajući nemilosrdno tamošnje civile i postavljajući marionetske vlade koje su se otrgle kontroli.

U ovako strašnom danu, gde su ponovo pobijeni nevini, na svom radnom mestu u Briselu nije bila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. „Pajala“ je negde po Bliskom istoku, i ničim izazvana, na pogrešnim adresama, vodila isprazne razgovore o borbi protiv terorizma.

 

 

Pokazujući, po ko zna koji put, evropsku bahatost, sva u suzama je danas u Jordanu prekinula zajedničku konferenciju za novinare sa tamošnjim kolegom Naserom Judehom. Ona je tom prilikom konstatovala da je „danas težak dan“, a onda je, kako javljaju proevropski mediji u Srbiji, „ophrvana emocijama“ na kraju svog izlaganja prišla Judehu kada je počeo da govori, izvinila mu se i zagrlila ga, nakon čega su zajedno napustili konferenciju za medije.

Da je EU plakala i žalila za svim žrtvama koje nisu Evropljani, a koje su nevine stradale pod američkim i evropskim bombama, svega ovoga ne bi bilo. Razarali ste SRJ 78 dana, bili „gospodari života“ u Iraku i Avganistanu, sravnili ste Libiju sa zemljom, uništavate Siriju pet godina unazad… I nijedan od tih dana vama „nije bio težak“. Sve do sada vam nije bila jasna Povelja UN o ljudskim pravima, mislili ste da je to „mrlja mastila na papiru“. Zaboravili ste sve one konvencije i rezolucije koje godinama navodno potpisujete, a onda ih bacate u stilski kamin.

*Posle eksplozije na aerodromu u Briselu | Foto: Tanjug

Stanovnici EU su sve češće, nažalost, kako je pre 17 godina tokom bombardovanja SRJ za naše ubijene građane govorio majmunoliki portparol NATO-a Džejmi Šej, „kolateralna šteta“, samo ovog puta džihada – Svetog rata, koji razne islamističke frakcije vode što na Bliskom istoku, što u Evropi. Simptomatično je da takvih terorističkih dešavanja nema na tlu SAD – pa nemoguće da su ih proterali sve do jednog posle 11. septembra 2001. godine. Biće da tu treba slediti „trag novca“ i sve vodi do organizatora!

Odavno je jasno da su sve terorističke grupe širom sveta stvorili, naoružavali i finansirali Amerikanci, najveći evropski saveznici. Ali njima je lako, oni su „preko bare“, a „mečka igra“ u evropskom dvorištu. A vi Evropljani, ubuduće bolje birajte prijatelje! Amerikanci su se pokazali i ostavili vas da se sami snalazite! Možda da pogledate ka istoku.

(Vesti-online)

Scroll to top