BalkansPress

Dobro došli!

Aslan Šauhalov, meštanin sela Dalakovo u ruskoj pokrajini Ingušetiji, golim rukama je savladao vuka kako bi odbranio svoju decu koja su se igrala u dvorištu.

Beli vuk, izgladneo posle jake zime, spustio se usred dana do sela i ušao u dvorište u kom su se igrala deca Aslana Šauhalova. Aslan (čije ime u prevodu znači Lav) istrčao je iz kuće, uspeo da skloni decu, ali se suočio sa izgladnelom zveri.

– Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

 

Njegove komšije kažu da su primetile vuka još ranije i tražile su oružje da ga ubiju, plašeći se da im ne napadne domaće životinje, ali niko nije ni pomislio da bi vuk mogao da uđe u dvorište u sred dana i ugrozi decu.

Meštani kažu da ovakav slučaj ne pamte i da se ni najstariji među njima ne sećaju da je vuk došao u naselje. Kako navode, vuk koga su uhvatili veoma je mlad, star oko godinu dana, ali i veoma izgladneo.

Daud Akijev, predsednik sela, kaže da su sada meštani u strahu.

– Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša deca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže on.

Lekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi video da životinja ne pati od besnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

– Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negde daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, verovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

(Blic.rs)

Scroll to top