BalkansPress

Dobro došli!

Miroslava Cvejić (60) iz sela Lipa kod Smedereva, koja boluje od  sistemskog lupusa i mikrocitične anemije,  jednog oblika reumatske bolesti, posle mnogobrojnih  odlaska lekarima, uspela je da zaleči rane na licu tek nakon tretmana u Brestovačkoj banji kod Bora: nakon samo nekoliko kupanja u lekovitim vodama, Miroslava se u potpunosti oporavila.

Dok sam bila na VMA u Beogradu lekari su mi objasnili za Brestovačku banju. Stopalo mi je bilo pokrivljeno i jedva sam koračala, a zbog rana na licu imala sam velike bolove – priča Cvejićeva.

Miroslava je počela da koristi vodu za oči, i već posle nekoliko dana osetila promene.

 

–  Umivala sam se vodom za oči i kupala u bazenu. Deveti dan je lice poplavelo, a onda su rane počele da blede i danas ih nema.Jednostavno, desilo se neko čudo, a ja se u potpunosti oporavila.Slobodno koračam i ponovo mogu sebe da pogledam u ogledalu – dodaje Cvejićeva.

U banji postoje 10 termomineralnih izvora sa temperaturom od 32 do 40 stepeni Celzijusovih.

PROČITAJTE: ZBOG OVE PESME JE TESLA ZAPLAKAO Kad je čuo stihove, poljubio je ruku čika Jovi Zmaju!

Lekovita banjska voda, pomogla je i Hafizi Rašljanin iz Novog Pazara da pomera levu ruku, koja joj je pre toga bila potpuno oduzeta, kao i Nišliji Radomiru Avramoviću da se služi desnom rukom.

Istu sreću imao je i Slobodan Dragić, iz Radujevca kod Negotina, koji je posle korišćenja banjske vode, zaboravio na bolove.

Brestovska banja je jedna od najstarijih banja u Srbiji. Prema arheološkim nalazima lekovite vode koristili su još Rimljani.

Scroll to top