BalkansPress

Dobro došli!

Hrabra petogodišnja devojčica po imenu Vard Alšameri napustila je ovaj svet prerano, zbog kobne greške lekara.

Kada su je roditelji odveli u bolnicu, doktori su je otpustili sa dijagnozom običnog virusa. Dva dana kasnije, stanje se rapidno pogoršalo. Ispostavilo se da nije u pitanju običan grip - Vard je patila od bronhijalne pneumonije, teške upale pluća izazvane jakom infekcijom pluća i grudnog koša.

 

 

 

Lekari su joj dali lek kako bi smirili bakterijsku infekciju, ali je devojčica tada doživela srčani udar. Roditelji su znali da je već kasno, lekari nisu bili optimistični, a devojčica jednostavno nije shvatala šta se dešava.

Kraj nje sedeo je njen uplakani otac, koji više nije mogao da kontroliše emocije i strah zbog onoga što sledi."Zašto plačeš, tata?" - upitala je malena Vard i poklonila tati poljubac kako bi ga utešila, ne sluteći da će to biti poslednji dokaz njene ljubavi. Preminula je samo nekoliko sati kasnije.

Iako se bolnica branila da je krivo izgubljeno vreme u hitnoj pomoći i da su roditelji trebali odmah da je dovedu na odeljenje pedijatrije, istraga je pokazala da je došlo do velikih propusta u nezi deteta.

"Lekar je rekao da je to običan osip, da nije zarazno i da slobodno sme da ide u školu" - rekao je nesrećni otac Badr Alšameri i prisetio se planova za budućnost svoje mezimice:

"Ona je želela da postane lekar kada poraste, čak je to i rekla doktorima. Volela je da ide u školu, volela je nastavnike, drugare, učenje. Volela je nas. Imala je samo 5 godina, ali koliko god smo mi brinuli za nju, toliko je iona brinula za nas" - rekao je Badr.

On je istakao i da je svestan da ništa ne može da vrati njegovu devojčicu, ali da želi da se istraga sprovede do kraja, kako bi njena smrt dobila bilo kakav smisao - barem da spreči slične slučajeve i živote drugih mališana.

(Izvor: Stil) 

 

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

Scroll to top