Ova moderna kuća navela je mnoge da se zamisle, a njena osnova se sastoji od tri transportna kontejnera.

Reciklaža je poslednjih godina postala veoma popularna, a taj trend se zadržao i u građevini, gde dizajneri i arhitekte od raznih starih materijala prave nove stvari.

Najbolji primer je ova moderna kuća čija se osnova sastoji od tri transportna kontejnera. Za izgradnju su korišćeni ekološki prihvatljivi materijali koji mogu da se recikliraju.

 

Kuća ima i fotonaponski sistem, kao i sistem za skupljanje kišnice i korišćenje iste.

Potrošnja energije je 50 posto manja nego u drugim modernim kućama, a unutrašnjost je otvorena i preplavljena prirodnim osvetljenem, te je uređena u belom, minimalističkom skandinavskom stilu.

Foto: worldflexhome.com

*Foto: worldflexhome.com

Na prvom spratu je trpezarija i kuhinja, a zidovi su velikim delom zamenjeni prozorima koji spajaju unutrašnjost i spoljni deo kuće. Spoj kuće i okoline je odlika skandinavskog stila, tako da se tlo nalazi na istom nivou kao i kuća.

Foto: worldflexhome.com

*Foto: worldflexhome.com

Sobe nisu odvojene vratima i sve je bazirano na otvorenom konceptu življenja. Ukupno se 4 spavaće sobe nalaze u kući, radna i dečja soba. Veliki prozor ima dve svrhe, donosi svetlosti u prostoriju i omogućava vam da gledate decu dok se igraju.

 

Foto: worldflexhome.com

*Foto: worldflexhome.com

Printskrin: Youtube/WorldFLEXhome

*Printskrin: Youtube / WorldFLEXhome

  

Foto: worldflexhome.com

*Foto: worldflexhome.com

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top