BalkansPress

Dobro došli!

Ako se desi i uđete u bračnu zajednicu sa ovakvim čovekom, osudili ste sebe na godine nesreće.

Žena mora da shvati jednu stvar: muškarac se ne može promeniti. Sa trideset godina, kada ste već počeli da se zabavljate, on je bio formirana ličnost sa svim manama i vrlinama. Ako imate želju da menjate muškarca, onda to znači da on nije muškarac za vas.

Ako pažljivo gledate, čovek sa kojim je nemoguće izgraditi normalnu, srećnu porodicu, otkriće se u prvih nekoliko meseci zabavljanja.

Ovo su 9 tipova muškaraca sa kojima nema sreće u braku:

-Vetropir 

-Alkoholičar (ili ima druge zavisnosti)

-Hronični gubitnik

-Mrzitelj žena

-Tiranin

-Večiti neženja

-Ženskaroš

-Ljubomoran čovek

-Grubijan

 

Vetropir: Samo što ste počeli da se zabavljate a on vam već izjavljuje večnu ljubav, nudi vam prsten, obećanje da će vas voleti do kraja života... Ovakvom čoveku se ne može verovati. Sutra će, pod naletom strasti, drugoj devojci obećati isto, a na vas zaboraviti odmah.

On na ljubav gleda iz ugla romantika. Čak i ako se venčate, može lako da se desi da ga "plamen" ljubavi zahvati i da ode sa prvom dostupnom devojkom...

Alkoholičar: Takav čovek svoju zavisnost često pravda rečima: "Bio sam prisiljen da pijem!" ili "Bio sam nesrećan pa sam morao!"

Psihoterapeut Mihail Litvak daje primer takvog muškarca: "On će ti reći "Ti si mi jedina šansa za sreću". On je svoju zavisnost već prebacio na tebe. Možda će vam to s početka laskati, ali ćete ubrzo uvideti da ste mu upravo vi "krivi" za njegovu lošu sreću u životu. Veza sa takvim muškarcem nema budućnost!"

Hronični gubitnik: Ovaj čovek se samo žali. Svi su mu krivi za njegovu nesreću. Roditelji, porodica, prijatelji, žena... I bez obzira kolika ste mu podrška, bez obzira koliko vodite računa o njemu, on će uvek naći razlog da vas okrivi za svoju lošu sreću. Večito će biti nezadovoljan životom. Ako mu budete prigovarali da ne doprinosi porodici, na kraju ćete vi biti krivi za to, jer su njemu svi krivi.

PROČITAJTE: Ovo je 10 karakteristika mentalno jakih ljudi: Da li ste vi među njima?

Ženomrzac: Slušajte samo šta kaže o svojoj bivšoj devojci. Ako je muškarac pun gorčine, jeda, grub i zao, ako govori: "Onda sam joj rekao: Je** se..." ili ako govori:"Sve su žene glupe..." bežite od tog čoveka!

Čovek koji u principu prezire žene, grub je prema njima, na kraju će vas loše tretirati bez obzira koliko vas ubeđivao da ste drugačiji.

Grubijan: Ovakav muškarac misli da zaslužuje sve i svakoga. Često će grubo da vas privuče i poljubi ne birajući ni vreme ni mesto jer smatra da to zaslužuje. Prema taksistima, konobarima, prodavačima je neprijatan, zajedljiv... Često smatra da je najpametniji od svih. Grubijana ćete prepozanti po tome što svoju ličnost drži pod kontrolom dok ga neko ili nešto ne iznervira, e tada prelazi sve granice!

 

Tiranin: Njemu treba sluga, a ne žena. Ti si se samo uklopila u njegove zahteve za suprugu. U početku veze on će uspešno da prikrije svoju pravu prirodu. Pričaće o poštovanju, pravima osoba, a na kraju će se sve preokrenuti. Sve će morati da bude onako kako on želi. Njegova osnovan potreba je kontrola: kontrola vas i vašeg privatnog života.

Neženja: Mnogo je sličan vetropiru, s tim što on umesto slobode voli zabavu. On nije zainteresovan za porodicu i decu, voli samo društvo, druženje i žene. Kada ste u braku sa osobom koja ima karakteristike "neženje" uvek ćete biti u drugom planu. On poštuje svoju slobodu iznad svega, ali i u toj slobodi mora biti zabave. Ako vas oženi to je isključivo zbog toga što mu je u tom momentu to bilo interesantno. Onaj momenat kada mu počnete prigovarati, ostavlja vas kao da vas nije ni bilo.

Ženskaroš: To je čovek čija je parola "Sve žene su kurve!" On će ti reći da si najlepša na svetu, a u suštini nema lepo mišljenje o tebi. Njegova osnovna potreba je da osvoji ženu, a veza ili brak mu nije cilj. Njegova parola je da se voli dušom, a ne telom i da prevara nije prevara ako nekog ne voliš. To što si poljubio nekoga tu i tamo, ništa ne znači ako tu osobu ne voliš. "Dušo, tebe volim, ona mi je samo avantura!" je najčešća rečenica jednog ženskaroša.

Ljubomoran muškarac: Ljubomra se nikad ne može sakriti. Problem je što u početku veze to prija, ali kako vreme odmiče ljubomora postaje ogroman teret. Onaj ko je ljubomoran na početku veze, sigurno će biti ljubomoran i u braku. Bez obzira da li ima razloga za to. Ljubomoran čovek tretira ženu kao svoju imovinu. "Ne dam te nikome!" ili "Ne želim da neko gleda noge moje žene!" reći će vam zahtevajući da suknju nosite samo u kući. Kada uvidite da živite pored bolesno ljubomornog čoveka, tada će već biti teško otići od njega.

(BalkansPress / Izvor: Stil.kurir.rs)

Scroll to top