Za vreme letnje sezone, moja ulazna vrata su često otvorena, što daje zeleno svetlo čitavim hordama muva.

Sasvim nedavno, pronašla sam zanimljiv način kako se otarasiti muva, na najprirodniji i bezazlen način.

Već sam ga i isprobala kod svoje kuće. Deluje. Nadam se da će i vama biti od koristi.

Da biste se otarasili muva kod svoje kuće, stanu, na terasama, na vikendici, sve što će vam biti potrebno su minimalni izdaci i naravno, osmeh. Za razliku od kupovnih sredstava, ovaj način je bezbedan, kako za ljude, tako i za muve.

 

 

Dakle, da oterate muve što dalje od sebe, i svog životnog prostora, biće vam potrebno:

   – prozirna najlonska vrećica

   – 4 novčića

   – voda

   – kanap

Punimo vrećicu napola vodom, ubacujemo novčiće, vezujemo kanapom i kačimo na određeno mesto.

Okačila sam ga ispred ulaznih vrata (i time sam privukla pažnju radoznalih komšija). Možete okačiti na terasi i držati prozore otvorenim. Na izletu je možete držati na stolu sa hranom.

Za one, koji su navikli da za sve traže objašnjenje, mogu reći jedno: kada muve proleću pored kese sa vodom, voda reflektuje svetlost i liči im na paučinu koju pokušavaju da izbegnu. A novčići ih podsećaju na predatore, po razmeri većoj od njih.

Kako se otarasiti muva

Druge misle da prolećući pored kesa sa vodom, muve vide prostranstvo u velikoj meri iskrivljeno, jer one imaju kompleksnu i neobičnu strukturu organa vida. Distorzija oblika i pokreta, koje se stvaraju u odrazu vode, plaše muve, i one napuštaju prostoriju.

 

Naučno objašnjenje za ovu  činjenicu, još ne postoji. Ali, ako među vama postoji neko ko će objasniti ovaj efekat, biće nam  drago da čujemo.

A sada, samo napred, probajte i javite nam svoja iskustva sa ovom metodom. I zapamtite, treba  živeti  sa čarolijom i osmehom.

Kako se otarasiti muva

 

(Izvor: UspesnaZena.com)

Scroll to top