BalkansPress

Dobro došli!

Sirćetom možete otčepiti odvod, skinuti mrlje sa odeće, pa čak i rešiti se mrava.

PROČITAJTE: Sipajte alkoholno SIRĆE u vodokotlić: Rezultat će vas oduševiti! (VIDEO)

1. Sačuvajte boju odeće. U bubanj veš mašine dodajte 100ml sirćeta pri pranju. Ne brinite, odeća neće poprimiti neprijatan miris.

 

2. Sirće će vas osloboditi i mrlja od znoja sa odeće. Pre pranja natopite mrlju sa malo sirćeta i ostavite da odstoji desetak minuta. Nakon toga operite odeću i mrlje će nestati.

3. Uklonite rđu. Zarđale predmete prokuvajte u sirćetu, a zatim dobro isperite u vodi.

 

4. Na sličan način kao što uklanja rđu, čisti razne površine (metalne, staklene, hromne...). Manje predmete možete direktno potopiti u razređeno sirće (odnos vode i sirćeta 1:1), a veće površine istrljajte krpicom natopljenom ovom tečnošću.

5. Rešite se mrava. Napravite tečnost u razmeri 1:1 (voda-sirće) i poprskajte mesta gde vam se najčešće pojavljuju. Sigurno ćete biti mirni, barem neko vreme.

6. Sirće će vam pomoći da otčepite odvod. Prvo sipajte u odvod skoro punu čašu sode, a zatim je zalijte sa pola čaše sirćeta. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa isperite sa 3 litre proključale vode.

7. Cveće u vazi će vam živeti duže ukoliko na litar vode dodate dve kašike sirćeta.

8. Skinite osušenu farbu sa četke. U prokuvano sirće spustite četku i ostavite da malo odstoji. Osušena farba će vam se brzo skinuti.

Scroll to top