BalkansPress

Dobro došli!

Dok je za mnoge vantelesna oplodnja tabu tema, ove poznate ličnosti su o svojim iskustvima, svojim pobedama, pa i porazima na tom polju otvoreno pričale. Svetlana Ceca Ražnatović, Ivana Peters, Seka Aleksić su svojim primerima inspirisale mnoge žene da ne odustanu od želje za majčinstvom.

 

 

Svetlana Ceca Ražnatović - Predrasude me nisu zanimale

 *Foto: Dragan Kadić

Muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović je  početkom jula 2007. javno priznala da je svoje prvo dete, Veljka, rodila posle vantelesne oplodnje.

"Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredelila za program vantelesne oplodnje u bolnici „Narodni front", kod doktora Milenka Proročića, koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vreme vladale u Srbiji, jer sam više od svega želela da dobijem dete. Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece", izjavila je  2009. Ceca, koja je 1995. rodivši sina Veljka prvi put postala mama.

Drugi put je zatrudnela prirodnim putem i 1998. na svet donela ćerku Anastasiju.

Ivana Peters - Posle puno muka rodila sam Saru

 *Foto: Damir Dervišagić

Ivana Peters oduvek je maštala da postane majka. Svoju želju uspela je da ostvari 2006. kada je na svet donela prelepu devojčicu Saru. A samo godinu dana posle velikog događaja pevačica je u jednom intervjuu otkrila sve detalje duge i nezivesne bitke, a ova mama je sve herojski podnela.

"Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samojedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje",  rekla je Ivana.

Zatim je usledio još jedan zdravstveni problem, endometrioza. I njega je pobedila.  Usledio je venčanje sa Aleksandrom Petersom.

 

"Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandarje znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene. To namnije predstavljalo nikakav problem, pa smo se odmah bacili na posao", ispričala je.

Ivana je bila veoma disciplinovana trudnica, ostavila je i cigarete.

"Mislim da sam tada bila najzdravija u životu", istakla je.  A kad je Sara došla na svet, sreći nije bilo kraja.

"Kada sam se probudila, rekli su mi da sam rodila ćerku. Sećam se da sam onako bunovnauspela da kažem, zezate me. Sva sreća da smo Saša i ja kupovali garderobu u svim mogućim bojama, pa je Sara mogla sve to da nosi", otkrila je. Beba je rođena zdrava, a mama je osetila najveću sreću jer kako je poručila, nema veće ljubavi od one koja spaja majku i dete.

Seka Aleksić - Srce mi je toliko lupalo da sam mislila da će mi iskočiti

 *Foto: Instagram

Ova godina je na estradu donela divnu vest, Seka Aleksić će postati mama. Posle uporne borbe da se ostvari u ulozi majke, pevačici je tu šansu donela vantelesna oplodnja. A  nedavno je prvi put i pričala na ovu temu. "Znam da će zvučati kao fraza, ali to se zaista ne može opisati. Srce mi je toliko lupilo, da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. Taj proces je veoma zahtevan. Lekari su mi rekli da je sada najvažnije da mirujem, da se posvetim stvarima koje me opuštaju i, najvažnije, da se u potpunosti izolujem od stresa", ispričala je za pevačica.

 

(Izvor: ZenaBlic.rs)

Scroll to top