BalkansPress

Dobro došli!

- Majko Bogorodice, daj mi zdravlje - bile su prve reči 18-godišnjeg nemog dečka iz Strumice, na jugu Makedonije, izgovorene ispred ikonom Bogorodice u manastiru Dohiari na Svetoj Gori.

Pozivajući se na stranicu "Svetogorska sećanja", mediji u Grčkoj i Makedoniji prenose svedočenje jednog monaha koji je bio prisutan u manastiru gde se početkom ovog meseca desilo čudo.

On je ispričao da je mladić iz Strumice pre desetak dana sa svojom porodicom došao na Svetu Goru da se pokloni i pomoli pred čudotovrnom ikonom Bogorodice nazvane Gorgoepikos. Ili, u prevodu: Bogorodica koja brzo uslišava i rešava probleme vernika koji joj se pomole.

 

- Kada je mladić stigao u manastir i našao se pred ikonom Bogorodice, iako nikada u životu nije progovarao, odjednom je na njegovom maternjem jeziku uzviknuo: "Majko Bogorodice, daj mi zdravlje" - piše portal specijalizovan za crkvene vesti.

PROČITAJTE: Mama, žao mi je zbog ovoga! Ovo su poslednje reči koje je petogodišnji dečak izgovorio u majčinom naručju i otišao na neko bolje mesto (FOTO)

Kada su to čuli, svi su zanemeli od čuda. Molitva je nastavljena, a čim je završena, mladić iz Strumice se obratio prisutnima, koji su se molili zajedno sa njim, i rekao: "Hvala vam, već se osećam veoma dobro".

Da se zaista radi o istinitom događaju i pravom čudu, za skopsku televiziju Kanal 5 su potvrdili sveštenici iz jednog pravoslavnog hrama u Strumici.

(BalkansPress / alo.rs)

Scroll to top