BalkansPress

Dobro došli!

Ruski "nevidljivi" avion T-50 poleteće sa novim motorom u četvrtom kvartalu ove godine. Tek tada će moći da se kaže da je Rusija u pravom smislu reči napravila avion pete generacije. Do sada je T-50 leteo sa motorom koji koristi ruski SU-35S koji se smatra avionom "4 ++" generacije. Novi motor bi trebalo da bude snažniji, ali istovremeno bi i trošio manje goriva. Vest o novom motoru za T-50 su potvrdili u ruskoj korporaciji za pravljenje motora. U planu je da Vojno kosmičke snage Rusije ove godine dobiju prvih pet "nevidljivih" sa novim motorom jer su sva dosadašnja ispitivanja pokazala odlične rezultate.

Novi motor će omogućiti ruskom "nevidljivom" da leti bez korišćenja tzv. forsaža, nadzvučnom brzinom na velikoj razdaljini što je jedna od važnih odlika aviona pete generacije. U procentima bi, kažu konstruktori, novi motor mogao biti efikasniji od onog koji se sada koristi do 20 odsto.

Sada su u toku probni letovi deset aviona T-50 sa motorima aviona generacije 4+. Što se tiče manevarskih sposobnosti i elektronike, kao i radara, ruski avion T-50 je superioran u odnosu na američke konkurente. Ruski general-pukovnik Viktor Bondarjev, ali i ne samo on, kaže da je T-50 bolji u mnogo čemu od američkih F-22 i F-35. Sva ispitivanja T-50 će završiti u toku 2017. godine, a zatim će mu državna komisija dati ocenu što bi bio znak da fabrika u Komsomolsku na Amuru može da počne serijsku proizvodnju.

 

Čuveni ruski probni pilot Sergej Bogdan 20. januara ove godine pokazao je kako "nevidljivi" može u letu da tankira gorivo. Do 2020. godine ruski vazduhoplovci bi trebalo da dobiju 55 lovaca pete generacije. T-50 je prvi put poleteo u januaru 2010, a publika ga je mogla videti na avio-izložbi MAKS-2011 na aerodromu u podmoskovskom Žukovsku.

Elektroniku ugrađenu u ruskom "nevidljivom" već koriste višenamenski lovci SU-35 i ona se pokazala kao jako dobra.

S-400 ZA KINU - Ruske fabrike počele su da prave za Kinu najnovije PVO sisteme S-400. Vest je potvrdio Viktor Kladov, direktor za međunarodnu saradnju u korporaciji "Rosteh". Kladov ističe da je podugačak spisak zemalja koje žele da kupe nove sisteme S-400. Generalni direktor korporacije "Rosteh" Sergej Čemezov je objasnio da će Kina dobiti S-400 najranije 2018. godine.

Za pravljenje nove generacije aviona potreban je veliki novac i Rusi su zainteresovani da im u tome budu partneri Kinezi ili Indusi. Rat u Siriji je pokazao da je ruska vojna tehnika među najboljima u svetu, pa se u Moskvi nadaju da će tradicionalni partneri biti zainteresovani za kupovinu aviona T-50. Oko T-50 već su vođeni pregovori sa Indijom.

Kina ima svoj "nevidljivi", ali nije nikakva tajna da on leti sa ruskim motorom.

ŠESTA GENERACIJA

Ruski konstruktori u birou "Suhoja" već rade na avionu šeste generacije. General Viktor Bondarjev, komandant Vazdušno kosmičkih snaga Rusije, izjavio je da će se avion šeste generacije, najverovatnije, praviti u dve varijante. U prvoj bi to bio bespilotni bombarder, a u drugoj varijatni sa pilotom.

(Novosti.rs)

Scroll to top