Verovatno vam se barem jednom desilo da ostanete ulogovani na nečijem računaru, ili ste pristupili Fejsbuku sa tuđeg mobilnog telefona. U tom slučaju morate biti svesni da postoji mogućnost da taj neko "vršlja" po vašem profilu.

Ukoliko pak sumnjate da se tako nešto dešava, ili vam je neko kojim slučajem hakovao nalog i otkrio šifru te tako često "gostuje" na vašem nalogu, sve što treba da uradite jeste da aktivirate jednu lukavu opciju u podešavanjima.

 

Radi se o opciji "Login Approvals" (Obaveštenja o prijavljivanju) koja predstavlja najdragoceniju zaštitu ove društvene mreže. Ukoliko uključite tu opciju, svaki put kada se neko uloguje na vaš Fejsbuk sa bilo kog uređaja ili pretraživača koji nije uobičajen, istog trenutka će vam stići notifikacija.

Ukoliko se desi da neko pokuša da pristupi preko uređaja koji nikada niste koristili vrlo je moguće da ćete vi čak morati preko telefona da mu ukucate šifru i potvrdite da ga poznajete. Mreža će vas obavestiti da li je pristupljeno sa računara ili telefona i tableta, a u određenim situacijama znaćete čak i koji operativni sistem uljez koristi.

Bezbednost na Fejsu

 

(BalkansPress / srbijadanas.com)

Scroll to top