Ako ste majstor u pravljenju palačinki onda ćete ovu poslasticu napraviti za tili čas. Umesto da ih poslužite na klasičan način ovoga puta napravite tortu od palačinki. Najjednostavnija, a za sve ljubitelje palačinki i najukusnija torta, sada neka se nađe i na vašem stolu. Ovoj prelepoj i sočnoj torti od palačinki neće moći da odoli baš niko. Sa kremom od pudinga i voćem, naprosto oduševljava svakim zalogajem.

 

Potrebno je:

palačinke 10-16
voće po želji
200 g čokolade
1,5 l mleka
6 pudinga od vanile
200 g maslaca ili margarina
1 kašičica kakaa
šećer po želji za puding
pleh okrugli 22 cm, može i veći

Palačinke punjene voćem

*Foto: Bakina kuhinja / Palačinke punjene voćem

Priprema:

Napraviti palačinke za koje je potrebno mleko, brašno, dve jaja i ulje. Skuvati puding, pa u vruć dodati maslac i izjednačiti. Izvaditi 1/3 pudinga, a u drugi sud dodati kakao i dve štangle čokolade pa sve izjednačiti. Voće naseći na kocke.

Voće birajte po želji i koje volite. Palačinke ređajte u pleh, tj. po ivici pleha pola neka vam budu savijene spolja. Staviti nekoliko kašika svetlog pudinga po dnu pleha preko palačinki.

Čokoladu istopiti, pa jednu palačinku namazati čokoladom, dodati kašiku svetlog pudinga na sredinu palačinke i u sredinu jednu kašičicu tamnog pudinga od čokolade. Preko toga ređati seckano voće. Saviti tj. skupiti sad ivice palačinki i spustiti u pleh. Tako ređati redom dok staje u pleh. Ostatak pudinga sipati između i popuniti svaku rupu.

Sipati puding preko palačinki, dodati ostatak seckanog voća i ostatak pudinga. Vratiti palačinke koje su bile savijene preko pleha, razmazati malo pudinga po njima i staviti odozgo jednu palačinku da sve pokrije. Ostaviti da se dobro ohladi pa okrenuti na tanjir i preliti čokoladom.

(BalkansPress / Bakina kuhinja)

Scroll to top