BalkansPress

Dobro došli!

Tiramisu je savršen izbor za vrele letnje dane, jer ne samo da je jednostavan za pripremu, već nećete morati da uključujete rernu. A i svi ga vole, zar ne?

Potrebni sastojci: 4 žumanca, 100gr šećera u prahu, 500gr mascarpone sira, 250 ml slatke pavlake, 2 veća pakovanja piškota (48 komada), 2,5 dcl kuvane jake crne kafe, malo ruma.

PROČITAJTE: Svi su poludeli za PALAČINKAMA IZ TETRAPAKA: Neverovatno izgledaju, evo koliko se lako prave (VIDEO)

  

Priprema:

  1. Žumanca izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuvaju na pari oko 15-20 minuta dok se ne zgusnu. Kad se dobro ohlade dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatku pavlaku te i to dodati prethodnoj smesi i ponovo umutiti mikserom.

  2. Piškote umakati u proceđenu crnu kafu kojoj se doda malo ruma i slagati na tacnu (pola piškota ide, dva reda po 12 komada) te na to stavimo kremu, pa opet natopljene piškote (dva reda po 12 komada) pa ostatak kreme. Sve to pospemo kakao prahom radi dekoracije.

Kolač ostavite u frižider da se ohladi. Najbolje bi bilo da odstoji celu noć, ali ako to nije opcija, onda  ostavite da odstoji sat ili dva. Isecite na kriške i poslužite!

Scroll to top