BalkansPress

Dobro došli!

Kako je otac Gavrilo odrastao u vrijeme kad je ljekar bio rijetkost, a medicina još nerazvijena, on je naučio, što od svoje majke i bake, a što i on sam kroz svoj život, da kada se razboli, primjeni tradicionalno liječenje i neki lijek od trava, ali uvijek uz prethodnu molitvu, i tako bolest izliječi.

Read more...

Kvasac je živi mikroorganizam – tačnije, jednoćelijska gljiva koja je ključna u fermentaciji šećera, pa se koristi u procesima vrenja. Među brojnim vrstama gljiva kvasnica, najpoznatija je “Saccharomyces cerevisiae” iz koje se dobijaju pekarski i pivski kvasac. Industrijski kvasac proizvodi se kao sveži ili suvi (koji ima duži rok trajanja).

Read more...

Tikvice poboljšavaju rad mozga i koncentraciju, smiruju živce i jačaju ih, podstiču rad creva, jačaju jetru i pomažu joj prilikom detoksikacije.

Read more...

Ova žena za mlade ima samo jedan savet: jedite zdravo i redovno vežbajte.

Read more...

Ako ste u prodavnicama uvek zaobilazili police sa surutkom ili je bacali ako sami kod kuće pravite jogurt, kefir ili sir, nemojte to više raditi jer je surutka drevni lek koji je preporučivao i sam Hipokrat.

Read more...

Većinu žena je strah da idu kod frizera, jer se plaše da će im prekratiti kosu. Međutim, šišanje je  za zdravu kosu. Kako će kosa brže rasti ako preskačete redovno šišanje?

Read more...

Blagodeti koje redovna konzumacija ovog minerala može doneti su mnogobrojne.

Read more...
Scroll to top