BalkansPress

Dobro došli!

Mlada engleskinja tvrdi da joj je njen šestomesečni sin koga je dojila detektovao rak dojke.

Sara kaže da je njen sin svaki put vrištao kad bi pokušala da ga nahrani desnom dojkom. Zbog toga je odlučila da ode na pregled.

Sara Bojl, 26, iz Engeske tvrdi kako joj je sin spasao život jer je otkrio da boluje od raka. Ova mlada majka objašnjava kako bi šestomesečni Tedi vrištao i bio pod stresom svaki put kad bi pokušala da ga desnom dojkom nahrani. To ju je ubedilo da ode kod doktora na pregled. Nakon skeniranja i biopsije utvrđen joj je zloćudni rak na dojci.

 

Dojenje mi je spaslo život

Sari je 2013. godine bila otkrivena dobroćudna cista na dojci. Iako je išla na redovne kontrole, doktori su joj rekli da ne brine. Nakon porođaja, uspešno je dojila Tedija. Međutim, kad je napunio šest meseci počeo je da je odguruje i da pokazuje želju da sisa jedino levu dojku. Sara kaže da je pokušala da ga nahrani na razne načine i u raznim položajima, ali to ništa nije promenilo.

*Izvor: SWNS

„Tedi je moj hroj“ kaže Sara za Telegraf. „Da nije bilo njega, nikad ne bih ni posumnjala da imam rak dojke. Pedijatar mi je kazao da dojenje stvara specijalnu vezu između majke i bebe. U mom slučaju, dojenje mi je spaslo život.“ 

„Ubeđena sam da je miris i ukus mleka bio drugačiji iz obolele dojke i da je zato odbijao da sisa“.

*Izvor: SWNS

Jedinstven slučaj

Sarin doktor nikada nije imao slučaj kao njen. Nikada pre kancer dojke nije bio utvrđen usled problema sa dojenjem.

„Rekao mi je da sam srećna što sam odlučila da dojim, jer bi u suprotnom moja bolest mogla biti prekasno otkrivena“.

Nakon uspostavljene dijagnoze, Sara je morala da prestane da doji zbog hemoterapije. Planira da prisegne krajnjoj meri, potpunom odstranjivanju dojki sa ugrađivanjem implanta.

(BalkansPress / Bebac.com)

Scroll to top