BalkansPress

Dobro došli!

Ako ste se jutros probudili sa podočnjacima do kolena i imate utisak da vam je potrebno još "samo 10 minuta" sna, onda budite sigurni da ne ležete u krevet na vreme i da je došao trenutak da se odreknete nekoliko stvari, ako vam je stalo da imate miran san i sveže lice.

S obzirom da živimo u eri koja je obeležna konstantim stesom, neredovnim spavanjem i brzom hranom, potpuno je jasno zašto se stalno osećmo umorno i neispavano. Postoji nekoliko sitnica koje morate da uklonite i da uvedete u svoj svakodnevni život kako biste se osećali sveže i odmorno.

 

Obezbedite svom telu dovoljno sna

Osam sati kvalitetnog sna možete jedino sebi da obezbedite ako otputujete u svet baršunastih oblaka i slatkiša, i poljubite jastuk pre ponoći.

Samo za najhrabrije: Odreknite se kafe

Ovo je najteža stavka za sve ljubitelje crnog napitka, ali kofein uglavnom unosi nemir u telo i podiže pritisak. Ne čini vam uslugu i ne drži vas zaista budnim, plus, remeti san.

Šetnja u prirodi

Ovo deluje kao naučna fantastika ako živite u gradu koji je prepun automobila i gradskog prevoza. Pronađite oazu u blizini vašeg kraja i šetajte svaki dan barem pola sata.

Popijte nešto toplo

Šolja čaja ujutru i uveče je najbolja opcija.

Jastuk

Loš jastuk ili položaj tela može biti uzročnik brojnih problema. Pored lošeg sna, tu su glavobolja, bolovi u kičmi i ramenima. Dakle, obezbedite sebi dobar jastuk za dobar san.

 

Nema telefona pre spavanja

Neće vas uspavati čitanje poruka ili skrolovanje na društvenim mrežama pre spavanja, učiniće vam kontra uslugu. Izbegavajte telefon pre nego što legnete u krevet.

Temperatura prostorije u kojoj spavate

Najidealnija temperatura prostorije u kojoj spavate treba da bude oko 20 stepeni.

Magnezijum

Postarajte se da na dnevnom nivou uneste dovoljno magnezijuma. Ukoliko niste u mogućnosti da pojedete dovoljno namirnica koje sadrže ovaj mineral, onda pravac apoteka.

(BalkansPress / Noizz.rs)

Scroll to top