BalkansPress

Dobro došli!

Onda kad niste u mogućnosti da osvežite intimne delove vodom i sapunom, potrudite se da kod sebe uvek imate makar vlažne maramice.

Postoje dva razloga zašto klasičan toalet papir nije najbolji izbor za brisanje anusa, tvrde lekari.

Prvi je to što ne ukloni ostatke izmeta u potpunosti, a drugi opasnost od oštećenja tkiva oko anusa i pojave hemoroida ukoliko to područje preterano brišete, kao i povećan rizik od infekcije mokraćnog sistema kod žena (ako se ne briše od vagine prema anusu, već obrnuto).

 

*Šta je bolji izbor?

Stručnjaci kažu da je najbolji izbor pranje intimnih delova nakon svake obavljene nužde. Ili, ako niste u mogućnosti da se operete, obrišite intimne delove vlažnom maramicom.

Iako je ovo tema o kojoj je mnoge ljude sramota da pričaju, glumci Vil Smit i Terens Hauardjavno su o tome progovorili:

"Uzmite čokoladu, razmrljajte je po drvenom podu pa pokušajte to da obrišete suvim papirom.Zato je važno da nabavite vlažne maramice. Svi koji koriste suvi toalet papir, ne čine sebi nikakvu uslugu", objasnio je Vil Smit i dodao kako je za njega otkriće vlažnih maramica bilo neverovatno iskustvo koje želi da podeli sa drugima.

*Foto: Profimedia

Njegov kolega Terens Hauard je izjavio za Elle kako on "ne veruje ženama koje koriste toalet papir."

"Ako koriste suvi papir, tada ne obrišu sve. Jednostavno ostaje nečisto. Dakle, ako uđem u kuću neke žene i vidim toalet papir, objasniću joj to", rekao je Hauard.

U nekim zemljama, poput Japana, Italije, Španije i Grčke, ljudi imaju naviku da koristiti bide nakon obavljanja nužde - voda i sapun ipak su najbolji izbor. Japanci čak masovno koriste moderne bidee ili šolje sa ugrađenim prskanjem i sušenjem.

(BalkansPress / Stil.Kurir.rs)

Scroll to top